سال 9، شماره 2 - ( شماره پیاپی 47 / اردیبهشت 1399 )                   سال 9 شماره 2 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناس ارشد مشاوره خانواده دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، sj.jebeli@ut.ac.ir
چکیده:   (2345 مشاهده)
هویت‌یابی یکی از اصلی­ترین تکالیفی است که هر فرد باید در زندگی آن را انجام دهد که همان پاسخ به سؤال «من کیستم» است. در طی فرایند پاسخ به سؤال «من کیستم»، فرد در ابتدا به این نتیجه می­رسد که «من مرد هستم» یا «من زن هستم» که همان هویت جنسیتی است و در ادامه دست به انتخاب شریک عاطفی در زندگی می­زند که این انتخاب، بیان­کننده گرایش جنسی است. اما در جامعه، افرادی وجود دارند که در انتخاب شریک عاطفی خود به سمت هم‌جنس‌های خود کشیده می­شوند. در این خصوص باید گفت کمتر شناختی از فرایند هویت­یابی آنان در دسترس است. در این مقاله سعی شده ­است به روش پژوهش مطالعات کتابخانه­ای و یادداشت­برداری و خواندن اسناد و جمع­آوری مطالب علمی در مقالات بین­المللی، منابع و مدل­های مطرح هویت­یابی در همجنس­گرایان در پایگاه­های فارسی و انگلیسی زبان از سال­های 1970 تا 2019 به شناختی لازم و کافی نسبت به این افراد دست یابیم تا در نهایت نتایج به­دست­آمده، برای ارائه خدمات مشاوره­ای و روان­شناختی بهتر به آنان مورد استفاده متخصصان بهداشت روان قرار گیرد. یافته­ها مشخص کرد که شش مدل معروف در هویت­یابی همجنس­گرایان وجود دارد که این فرایند را به خوبی توضیح می­دهند. نتیجه اینکه هویت­یابی در همجنس­گرایان و غیرهمجنس­گرایان تفاوت­های بسیاری با هم دارند و عوامل زمان و مکان به شدت بر روی آن تاثیر می­گذارد.
متن کامل [PDF 291 kb]   (90 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: روانشناسی خانواده
دریافت: 1397/11/22 | ویرایش نهایی: 1399/2/7 | پذیرش: 1398/12/28 | انتشار الکترونیک: 1399/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.