سال 9، شماره 4 - ( تیر ماه 1399/ شماره پیاپی 49 1399 )                   سال 9 شماره 4 صفحات 198-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. ، elham_moosavian@yahoo.com
چکیده:   (3082 مشاهده)
بلت دو مسیر درهم‌تنیده رشد بهنجار و فرایندهای درمانی را توضیح می‌دهد: مسیر اتکایی و مسیر درون‌فکنی­شده. در همین راستا دو نوع افسردگی درون­فکنی­شده و اتکایی را نیز مطرح می­کند؛ که با وجود علائم مشابه به درمان‌های مستقل با تأکیدهای متفاوتی نیاز دارند. درمان‌های موجود بدون در نظر گرفتن دو نوع کاملاً متفاوت افسردگی تنها بر علائم مشابه تأکید دارند و در جهت کاهش علائم مشابه در تمام بیماران افسرده هستند. با وجودی که بلت و همکاران سال‌هاست به لحاظ نظری دو گروه از بیماران افسرده را تفکیک کرده‌اند، اما روان­درمانگران با علائم، سبب­شناسی و الگوی درمانی این دو نوع افسردگی آشنایی ندارند. در پژوهش حاضر، به مرور نظری دو نوع افسردگی اتکایی و درون­فکنی­شده و بررسی عوامل زمینه­ساز و تاکیدهای درمانی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
متن کامل [PDF 474 kb]   (79 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1398/7/29 | پذیرش: 1398/10/15 | انتشار الکترونیک: 1399/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.