سال 9، شماره 5 - ( مرداد 99/ شماره پیاپی 50 1399 )                   سال 9 شماره 5 صفحات 180-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران
2- گروه مشاوره، واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، ایران ، vahideh_babakhan@yahoo.com
چکیده:   (2006 مشاهده)
رفتارهای پرخطر از عوامل مهم گرایش به بزهکاری و جرم به شمار می­آید. شناسایی عواملی که بتواند از این رفتارها پیشگیری کند یا آنها را کاهش دهد بسیار ضروری است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی ادراک­شده با رفتارهای پرخطر در نوجوانان انجام شد. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری عبارت بود از تمامی دانش­آموزان دختر و پسر دوره متوسطه دوم که در سال تحصیلی 98-97 در مدارس دولتی شهر قزوین مشغول به تحصیل بودند. 340 دانش­آموز (173 دختر و 167پسر) با روش نمونه­گیری خوشه­ای مرحله­ای به عنوان نمونه انتخاب شدند و به مقیاس حمایت اجتماعی ادراک­شده، و مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی، پاسخ دادند. داده­ها با استفاده از تحلیل همبستگی کانونی بوسیله نرم­افزار SPSS-22 تجزیه و تحلیل شد. یافته­ها نشان داد بین حمایت اجتماعی ادراک­شده با بروز رفتارهای پرخطر رابطه مثبت معناداری وجود دارد و مؤلفه حمایت خانواده، قوی­ترین پیش­بینی­کننده رفتارهای پرخطر در مؤلفه­های مواد مخدر، سیگار و خشونت در نوجوانان است. بدین معنی که هر چه نوجوان از حمایت خانوادگی بیشتری برخوردار باشد، مصرف مواد مخدر، سیگار و ابراز خشونت در او کمتر است. با توجه به نقش معنادار حمایت ادراک­شده خانواده در بروز رفتارهای پرخطر نوجوانان، می­توان از نتایج پژوهش حاضر در مداخلات و آموزش­ها در کلینیک­های کودک و نوجوان و دوره­های آموزش خانواده استفاده نمود.
متن کامل [PDF 877 kb]   (40 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی تربیتی
دریافت: 1398/12/13 | ویرایش نهایی: 1399/6/1 | پذیرش: 1399/2/9 | انتشار الکترونیک: 1399/5/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.