سال 7، شماره 8 - ( پاییز / آبان ماه 97 / 1397 )                   سال 7 شماره 8 صفحات 112-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه تهران ، hosseinekhadem@gmail.com
چکیده:   (2941 مشاهده)

مقدمه: این پژوهش به منظور تبیین سهم مولفههای رویارویی با مسلمات هستی (مرگ، آزادی، تنهایی و پوچی) در پیش بینی نشانههای اضطراب و افسردگی انجام شده است.

روش: 389 نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد شامل 218 مرد و 171 زن، در سال تحصیلی 94- 95 به عنوان نمونه پژوهش حاضر بودند که به روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. دادههای پژوهش با استفاده از زیر مقیاسهای اضطراب و افسردگی در مقیاس افسردگی، اضطراب، تنیدگی (DASS)، مقیاس اضطراب مرگ (DAS)، نسخهسوم مقیاس احساس تنهایی ِUCLA (UCLA-LS)، زیرمقیاس وجود معنا در زندگی از پرسشنامه معنادار بودن زندگی (MLQ) و مقیاس مسئولیت پذیری ِ پرسشنامه روانشناختی کالیفرنیا (CPI) جمع آوری شده و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.

یافتهها: اضطراب مرگ و احساس تنهایی به صورت مستقیم و معنادار با نشانههای افسردگی رابطه داشتند. رابطه معنادار بودن زندگی و نشانههای افسردگی نیز معکوس و معنادار بود. همچنین مولفههای احساس تنهایی، مسئولیت پذیری و اضطراب مرگ توانایی پیش بینی نشانههای اضطراب را دارند، همچنین احساس تنهایی و معنادار بودن زندگی توانایی پیش بینی نشانههای افسردگی را دارند.

بحث و نتیجهگیری: بر اساس یافتههای پژوهش حاضر می توان رویارویی با مسلمات هستی را از جمله عوامل موثر در ایجاد نشانههای اضطراب و افسردگی دانست. همچنین احساس تنهایی تنها مولفه ‌‌از مولفههای رویارویی با مسلمات هستی است که به طور مشترک به نشانههای اضطراب و افسردگی در جوانان میانجامد.

متن کامل [PDF 1033 kb]   (72 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی عمومی
دریافت: 1395/11/8 | ویرایش نهایی: 1397/9/7 | پذیرش: 1396/9/12 | انتشار الکترونیک: 1397/8/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.