سال 10، شماره 9 - ( آذر1400 / شماره پیاپی 66 1400 )                   سال 10 شماره 9 صفحات 102-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
2- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
3- دانشیار گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. ، Akbari.psy@gmail.com
چکیده:   (1277 مشاهده)
اگرچه در گذشته اعتیاد فقط با اعتیادهای دارویی شناخته می‌شد اما امروزه تعریف آن بسیار گسترده‌تر شده است. قمار، خرید اجباری، اعتیاد به بازی‌های ویدیویی، استفاده آسیب‌رسان از اینترنت و حتی کار یا ورزش افراطی نیز نوعی اعتیاد محسوب می‌شوند. معیارهای موجود متخصصان برای تشخیص انواع اعتیادهای رفتاری بسیار بحث‌برانگیز است و همین مسئله تعریف اعتیادهای رفتاری را دشوار کرده است. برای تعریف دقیق‌تر اعتیادهای رفتاری لازم است مرز اعتیادهای رفتاری با اختلال‌های روان‌شناختی دیگر مثل اختلال‌های کنترل تکانه، اختلال‌های خوردن و اختلال وسواس اجباری نیز مشخص شود. از سوی دیگر شباهت و تفاوت‌های بین اعتیادهای رفتاری و اعتیادهای دارویی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برخی از متخصصین هر دوی این اعتیادها را از یک گروه می‌دانند و برخی آن‌ها را از یکدیگر تفکیک می‌کنند. همچنین توجه بیش از حد به اعتیادهای رفتاری می‌تواند مرز بین رفتارهای روزمره و این نوع اعتیاد را کمرنگ کند. در انتها عده‌ای از متخصصین معتقدند که باید به ویژگی‌های شخصیتی افراد درگیر در این اعتیادها و هر نوع اعتیاد به طور جداگانه توجه کرد و یکی کردن همه‌ی افراد و همه‌ی انواع اعتیادهای رفتاری ما را دچار اشتباه خواهد کرد.
متن کامل [PDF 449 kb]   (631 دریافت)    
نوع مقاله: تحلیلی | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1400/2/21 | ویرایش نهایی: 1400/10/4 | پذیرش: 1400/3/8 | انتشار الکترونیک: 1400/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.