Goodarzi M A, Sanatnama M. (2023). The role of memory in posttraumatic stress disorder: A review of memory impairments and memory-based theories.
Rooyesh.
11(12), : 4
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-3566-fa.html
1- استاد روانشناسی بالینی،گروه روانشناسی بالینی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
2- دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی،گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. ، melisan61@gmail.com
چکیده: (1052 مشاهده)
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک سندرم روانپزشکی است که بر اثر مواجهه با وقایع تهدیدآمیزی مانند جنگ، تصادف با وسیلهی نقلیه، تعرض جسمی و جنسی ایجاد میشود. تجربهی آسیب روانی میتواند دارای اثرات شناختی طولانی مدت باشد. علائم بارز PTSD شامل تغییراتی در فرآیندهای شناختی مانند حافظه، توجه، برنامهریزی و حل مسأله و تأثیرات مخربی بر عملکرد فرد است. در پیشینه پژوهشی بر نقایص شناختی از جمله نقص حافظه و نقش آن در تدوام اختلال تأکید شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی مروری تئوریهای موجود دربارهی نقص حافظه در افراد مبتلا به PTSD و تئوریهای تبیین کنندهی اختلال استرس پس از سانحه با تمرکز بر نقش حافظه در ابن اختلال، انجام گرفت. کلید واژههای مرتبط به موضوع پژوهش در پایگاههای معتبری مانند Sience Direct، Elsevier، Google Scholar، PubMed، APA PsycNet در دورهی زمانی 2000 تا 2022 جستجو گردید. نتایج بررسی نشان میدهد که یکی از برجستهترین نشانههای این افراد تجربهی علائم مزاحم است که نقش پر اهمیتی در اختلالات حافظه دارد و تمرکز بر کاهش با از بین بردن این علائم میتواند به پاسخهای درمانی بهتر منجر شود. البته برای درمانهای موثرتر همچنان نیاز به مطالعات و کارهای بالینی است.
شمارهی مقاله: 4
نوع مقاله:
مروری سیستماتیک |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی دریافت: 1400/11/11 | پذیرش: 1401/11/3 | انتشار الکترونیک: 1402/1/20