مجله رویش روانشناسی از دادن گواهیهای کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.
جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای مهارتهای ارتباطی
هادی سلیمی، دکتر سمانه نجاریان پور، دکتر کوروش محمدی، آقای علی اصغر مهرعلی تبار فیروزجانی،
سال ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
<span lang="FA" style="line-height: ۱۱۵%; font-family: " b="" lotus";="" font-size:="" ۱۰pt;="" mso-fareast-font-family:="" "times="" new="" roman";="" mso-ascii-font-family:="" mso-hansi-font-family:="" roman";"="">هدف پژوهش حاضر پیشبینی سازگاری زناشویی براساس تصمیمگیری و حلمسأله، انسجام خانواده، راهبردهای مقابله، مهارتهای ارتباطی و باورهای مذهبی بود. روش پژوهش از نوع همبستگی بود و جامعه آماری شامل کلیه معلمان متأهل مقطع ابتدایی شهرکرج در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ بودند که براساس جدول مورگان ۳۵۸ نفر بهصورت نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای سازگاری دوتایی و فرایندخانواده استفاده شد. دادهها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون گامبهگام تجزیهوتحلیل شدند. نتایج همبستگی نشان داد که عوامل فرایندی خانواده با سازگاری زناشویی رابطه معناداری دارند (۰۱/۰ >p) و نتایج رگرسیون گامبهگام نشان داد که بهغیراز باورها مذهبی، مؤلفههای انسجام خانواده، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای مقابله و تصمیمگیری و حلمسأله باهم ۶/۴۹% از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین میکنند. میتوان نتیجه گرفت که عوامل فرایندی خانواده توان پیشبینی سازگاری زناشویی را دارند.
هادی سلیمی، دکتر سمانه نجارپوریان، دکتر کوروش محمدی، علی اصغر مهرعلیتبار فیروز جائی،
سال ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر پیشبینی سازگاری زناشویی براساس تصمیمگیری و حلمسأله، انسجام خانواده، راهبردهای مقابله، مهارتهای ارتباطی و باورهای مذهبی (عوامل فرایندی خانواده) بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان متأهل مقطع ابتدایی شهرکرج در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ بودند که براساس جدول مورگان ۳۵۸ نفر بهصورت نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای سازگاری زناشویی (اسپنیر، ۱۹۷۶) و فرایندخانواده سامانی (۱۳۸۷) استفاده شد. دادهها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون گامبهگام تجزیهوتحلیل شدند. نتایج همبستگی نشان داد که مجموعه عوامل فرایندی خانواده با سازگاری زناشویی رابطه معناداری دارند (۰/۰۱ >P) و همچنین نتایج رگرسیون گامبهگام نشان داد که به غیر از باورها مذهبی که اثر معناداری در معادله رگرسون نداشت، مؤلفههای انسجام خانواده، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای مقابله و تصمیمگیری و حلمسأله باهم ۴۹/۶ % از واریانس سازگاری زناشویی را تبیین میکنند. با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجه گرفت که عوامل فرایندی خانواده توان پیشبینی سازگاری زناشویی را دارند.
علی محمدی، فاطمه علی نژاد،
سال ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از مشکلات عمدهای که افراد جامعه امروزی را تهدید میکند، عدم برقراری ارتباط صحیح و درک همدلانه است. آموزش در سال های نخست زندگی به عنوان دوران اساسی پی ریزی شخصیت، نقشی مهم و وافر در یادگیری و تثبیت رفتار دارد. بدون شک کودکان برای مقابله با تنش های زندگی و حفظ سلامت روانی خود به مهارت هایی نیاز دارند. آموزش مهارت های ارتباطی ضمن اینکه یک مولفهی اصلی زمینه ساز توسعه صلح و دوستی در بین افراد است. همواره می تواند بستر مناسبی برای آماده سازی کودکان برای غلبه بر تنش های زندگی را فراهم کند. حال با توجه به اینکه در نظام آموزش و پرورش، دوره ابتدایی یکی از مهمترین دورهی تحصیلی افراد به شمار میآید. تحقیق حاضر، با هدف بررسی مؤلفههای مهارتهای ارتباطی در کتب تعلیمات اجتماعی دوره دبستان در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ انجام شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتواست. جامعه آماری کتب مطالعات اجتماعی کلاس چهارم، پنجم و ششم ابتدایی، بخش مدنی است. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان میدهد که بیشترین فراوانی مربوط به مؤلفههای رفتن بهسوی جمع، استفاده از مهارتهای کلامی و غیرکلامی است. و به سه مؤلفهی معرفی خود، نحوهی انتخاب دوست و ضرورت دوستیابی توجه گردیده است. در پایان به مؤلفههای نامهنویسی، سلام کردن و آموزش عیادت نیز توجه شده است. حال آنکه در کتاب ششم ابتدایی مؤلفه معرفی خود، نسبت به ۲ کتاب چهارم و پنجم کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بر همین اساس و با توجه به تغییرات اخیر در مواد درسی و ادغام این درس با دروس جغرافیا و تاریخ، اهمیت این مساله چندین برابر میگردد و به مسئولان و متولیان نهاد آموزش و پرورش به عنوان مؤثرترین نهاد در اجتماعی کردن افراد جامعه پیشنهاد میشود که ضمن بازنگری کارشناسی شده، در این درس مفاهیم اجتماعی بیشتری را بر مبنای آموزش مهارت زندگی کردن به فرد و با در نظر گرفتن زمینه های فرهنگی و اجتماعی بگنجاند. چرا که عملکرد اشتباه این نهاد تاثیر مستقیم بر روی سایر نهادهای جامعه خواهد داشت. اگر مدارس کار کرد اجتماعی کردن افراد را به درستی انجام ندهند، افرادی به جامعه تحویل میدهند که نه تنها یک شهروند وظیفه شناس برای جامعه نخواهد بود بلکه به وظائف خود در آینده به عنوان پدر و مادر آگاه نیست و موجبات نابسامانی اجتماعی را فراهم می سازد.
دکتر مسعود باقری، خانم مریم پورمیرزایی، دکتر مسعود فضیلت پور،
سال ۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
انسان موجودی اجتماعی است که خواهناخواه با دیگران در ارتباط است و با استفاده از مهارتهای ارتباطی میتواند عملکرد مؤثرتری در اجتماع داشته باشد. اگرچه تاکنون در این زمینه، ابزارهای خارجی و ایرانی گوناگونی ساخته شده ولی سنجش مهارتهای ارتباطی بر اساس منابع ادبی غنی ایران نادیده گرفته شدهاست؛ با توجّه به این که مولوی از جمله شاعران توانایی است که در اثار خود به جنبههای مختلف ارتباط توجّه نموده هدف پژوهش حاضر؛ ساخت و اعتباریابی مقیاسی برای سنجش مهارتهای ارتباطی بر اساس دیدگاه مولوی (MCSS) با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۰<span style="font-family:;" major-bidi;="" new="" fa;="" ۱۲pt;="" lotus";="" b="" roman";"="" "times="" roman";="" lang="FA"> از هشت عامل تأثیرگذاری، غیرکلامی، کلامی، ابراز هیجان، پذیرا بودن، آگاهی کلامی و انگیختگی مثبت درونی و گرایش درونی که با استفاده از روش تحلیل مؤلّفههای اصلی و چرخش واریماکس استخراج شدند، حمایت میکند. برای سنجش روایی پرسشنامه از روایی محتوا و ملاک استفاده شد که در سطح مطلوبی هستند و پایایی آن، از طریق محاسبۀ ضریب الفای کرونباخ ۶۴/۰ به دست آمد؛ بنابراین میتوان به نتایج بهدستآمده از این ابزار برای سنجش جنبههای مختلف مهارتهای ارتباطی اعتماد کرد و با توجّه به کمبود ابزارهای روانسنجی ساخته شده بر اساس منابع ادبی ایران، می توان از ان بهعنوان ابزاری مناسب برای سنجش این مهارتها در افراد ایرانی استفاده کرد.
دکتر مجید صفاری نیا، شهربانو مقدسی،
سال ۱۲، شماره ۱۱ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای ارتباطی بر سبکهای تبادل اجتماعی و آشفتگی روانشناختی زنان دچار دلزدگی زناشویی بود. روش پژوهش نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون_پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، زنان متاهل دچار دلزدگی زناشویی مراجعهکننده به مراکز مشاوره "رکن" و "ره سلامت" شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بودند که به منظور انتخاب حجم نمونه، ۳۰ زن به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه ۱۵ نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش مقیاس سبکهایتبادلاجتماعی لیبمن و همکاران ۲۰۱۱ (SES)، آشفتگیروانشناختی کسلر و همکاران ۲۰۰۳ (K-۱۰) و دلزدگی زناشویی پاینز ۱۹۹۶ (CBM) بود. گروه آزمایش تحت ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقهای آموزش مهارتهای ارتباطی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل دادهها با تحلیل کوواریانس چندمتغیره انجام شد. نتایج نشان داد که با کنترل اثر پیشآزمون بین میانگین پسآزمون دو گروه آزمایش و گواه در متغیر سبکهای تبادل اجتماعی (۰۰۴/۰P=) و آشفتگی روانشناختی (۰۰۲/۰P=) زنان دچار دلزدگی زناشویی تفاوت معنادار وجود دارد که نشان دهنده تاثیر آموزش مهارتهای ارتباطی در این زنان است (۰۵/۰>P). بر اساس یافتههای پژوهش میتوان نتیجه گرفت که آموزش مهارتهای ارتباطی با ایجاد ارتباط کلامی و غیرکلامی موثر، سازگاری و شکلگیری رفتارهای مثبت و مفید منجر به تقویت سبکهای تبادل اجتماعی سازگارانه، کاهش آشفتگی روانشناختی زنان دچار دلزدگی زناشویی میشود.
نوشین حکیمی، دکتر علی نقی اقدسی، دکتر علی صاحبی، دکتر سید داود حسینی نسب،
سال ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۴ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف مقایسهی اثربخشی واقعیتدرمانی و درمان پذیرش و تعهد بر مهارتهای ارتباطی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد. پژوهش حاضر نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون_ پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شهر همدان در سال ۱۴۰۱ بود که از بین آنها ۴۸ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به روش تصادفی به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل تخصیص یافتند. ابزار این پژوهش شامل پرسشنامه مهارتهای ارتباطی (بارتون، ۱۹۹۰، CST) بود. برای تحلیل دادهها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافتهها نشان داد با کنترل اثر پیش آزمون بین سه گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری در سطح ۰۵/۰ وجود داشت. همچنین میانگین نمره مهارتهای ارتباطی در گروه واقعیتدرمانی بطور معنیداری بیشتر از گروه درمان پذیرش و تعهد بود (۰۵/۰>p)؛ که نشاندهنده اثربخشی بیشتر واقعیت درمانی نسبت به درمان پذیرش و تعهد بود. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت واقعیت درمانی یک مداخله اثربخشتر از درمان پذیرش و تعهد بر بهبود مهارتهای ارتباطی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس است.