Tahmasby H, Khorramabadi Y. (2024). Predicting Marital Satisfaction in Women Based on Conscientiousness, Marital Empathy, and Marital Forgiveness.
Rooyesh.
13(5), 219-228.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-5035-fa.html
۱- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، واحد کبودرآهنگ، همدان، ایران. ، htahmasbypsy@gmail.com
۲- استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، واحد کبودرآهنگ، همدان، ایران.
چکیده: (۷۹۰ مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف پیشبینی رضایت زناشویی بر اساس وظیفهشناسی، همدلی زناشویی و بخشش زناشویی در زنان متاهل انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزء پژوهشهای بنیادین و از لحاظ روش از نوع مطالعات توصیفی_همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه زنان متاهل ساکن استان لرستان در بهار سال 1402 بود که از بین آنها به صورت در دسترس 840 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل مقیاس رضایت زناشویی انریچ (EMS، اولسون و همکاران، 1987)، پرسشنامه پنج عاملی نئو (NEO-FFI، کاستا و مک کرا، 1992)، مقیاس همدلی زناشویی (MES، جولیف و فرینگتون، 2006) و مقیاس بخشش رنجش خاص زناشویی (MOFS، پالاری و همکاران، 2009) بودند. دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد بین رضایت زناشویی با وظیفهشناسی، همدلی زناشویی و بخشش زناشویی همبستگی معنادار وجود دارد (p<0/01). علاوهبراین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 1/38 درصد از واریانس رضایت زناشویی توسط متغیرهای پیشبین تبیین میشود که در آن بخشش به عنوان قویترین متغیر پیشبین ظاهر میشود و به دنبال آن همدلی و سپس وظیفهشناسی قرار میگیرند (p<0/001). از یافتهها میتوان نتیجه گرفت که وظیفهشناسی، همدلی زناشویی و بخشش زناشویی نقش کلیدی در رضایت زناشویی زنان دارند و لزوم توجه به این عوامل در تعامل با یکدیگر در برنامههای مداخلهای طراحی شده برای افزایش رضایت زناشویی زنان ضروری است.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی خانواده دریافت: 1402/10/3 | پذیرش: 1403/1/13 | انتشار الکترونیک: 1403/5/10