مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 11، شماره 6 - ( شهریور 1401/ پیاپی 75 1401 )                   سال 11 شماره 6 صفحات 78-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaee M, Ahmadi S. (2022). Perceived Partner Responsiveness as an influential buffering (protective) construct; The well-grounded bridge to experience intimacy in relationships: A Case study. Rooyesh. 11(6), 61-78.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-3365-fa.html
رضائی منوچهر، احمدی صدیقه. پاسخگویی ادراک‌شده همسر یک سازه بازدارنده (محافظت کننده) تأثیرگذار؛ مستحکم‌ترین پل برای تجربه صمیمیت در روابط: یک مطالعه موردی رویش روان شناسی 1401; 11 (6) :78-61

URL: http://frooyesh.ir/article-1-3365-fa.html


1- کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، گروه مشاوره، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. ، manouchehr.rezaee24@gmail.com
2- استادیار، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، گروه مشاوره، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
چکیده:   (1033 مشاهده)
افراد با استفاده از سازوکارهای مختلف می‌توانند با یکدیگر صمیمی شوند اما یکی از کلیدی‌ترین این عوامل، پاسخگویی ادراک‌شده همسر (PPR) است. ازآنجاکه ادبیات پژوهشی غنی در مورد این سازه در کشور وجود نداشت، هدف مطالعه حاضر روشن ساختن مفهوم پاسخگویی ادراک‌شده همسر، عناصر سازنده آن، نحوه اثرگذاری این سازه، تأثیرات قابل‌توجه این سازه بر حوزه‌های مختلف زندگی افراد و پیامدهای مثبت وجود آن در روابط و پیامدهای منفی فقدان آن در تعاملات انسان‌ها بود. این مطالعه، مروری نظام‌مند در بین اکثر منابع علمی مرتبط با این سازه در پایگاه داده‌های علمی  بود. منابع مرتبط از سال 1992 تا سال 2022 از  پایگاه‌های داده گوگل اسکالر، پابمد، اسکوپوس، ساینس دایرکت، سیج، وایلی، اشپرینگر، تیلور و فرانسیس و شبکه اجتماعی- علمی ریسرچ گیت  دانلود گردیدند و آن دسته از منابعی که منطبق با ملاک‌های پژوهش (منابعی که دربردارنده نقش خنثی کنندگی پاسخگویی ادراک شده همسر بودند و هم چنین کلید واژه های PPR و صمیمیت را شامل می شدند) بودند وارد مطالعه شده (57 مطالعه) و منابع نامرتبط (84 مطالعه) کنار گذاشته شدند (درمجموع 141 مطالعه). یافته‌های پژوهش‌های مختلف دلالت بر این دارند که پاسخگویی ادراک‌شده همسر از طریق خنثی کردن پیامدهای منفی و افزایش هیجانات، عواطف مثبت و نگرش سازنده افراد نسبت به یکدیگر  در تعاملات، همواره مهم‌ترین پیش‌بین صمیمیت و رضایت در روابط بوده است. در نتیجه، PPR خوشبختی و بهزیستی افراد را افزایش می دهد.
متن کامل [PDF 545 kb]   (841 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: روانشناسی خانواده
دریافت: 1400/8/30 | پذیرش: 1401/4/23 | انتشار الکترونیک: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb