مجله رویش روانشناسی از دادن گواهیهای کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.
جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای بخشی پور رودسری
داود عزتی، دکتر عباس بخشی پور رودسری، دکتر تورج هاشمی نصرت آباد، سمیرا غضنفریان پور،
سال ۸، شماره ۷ - ( شماره پیاپی ۴۰ / مهر ۱۳۹۸ )
چکیده
رویکردهای تکاملی در زمینه آسیبشناسی روانی در سالیان اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. در مقاله حاضر، یک چارچوب کلی برای تجزیه و تحلیل تکاملی ویژگیهای روانشناختی براساس راهبردهای نظریه تاریخچه زندگی ارایه شده است. تحلیل حاضر، بر راهبردهای سریع و آهسته تاریخچه زندگی تمرکز دارد و نشان میدهد که تفاوتهای فردی در این راهبردها، در شکلگیری ویژگیهای شخصیتی و انواع اختلالات روانی موثر است. همچنین، به چهار مسیر اصلی سببی که منجر به بروز اختلالات روانی میشوند، اشاره شده است.
سمیه اسدی، دکتر عباس بخشی پور رودسری، دکتر مجید محمودعلیلو، دکتر پریسا سادات سید موسوی،
سال ۱۰، شماره ۱۲ - ( اسفند۱۴۰۰/ پیاپی ۶۹ ۱۴۰۰ )
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی نقش میانجی توانایی ذهنی سازی در رابطه بین امنیت دلبستگی با بد تنظیمی هیجانی نوجوانان انجام گردید. طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانشآموزان دختر و چه پسر –بودند که در طیف سنی ۱۱ تا ۱۷ سال قرار داشتند و در سال ۱۳۹۹ مشغول به تحصیل در مناطق یک و دو شهرستان زنجان بودند. ۲۰۰ نفر با استفاده از نمونهگیری در دسترس برای این پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای تجارب روابط نزدیک – ساختار رابطه- (ECR-RS) (فریلی و همکاران، ۲۰۰۰)، ذهنی سازی نوجوانان- (RFQ-Y) (ها و همکاران، ۲۰۱۳) و دشواری تنظیم هیجان- (DERS) (گرتز و روئمر، ۲۰۰۴) بودند. دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد. شاخصهای برازش نشاندهندهی برازش عالی دادهها با مدل اصلاح شده بود. دلبستگی اجتنابی به پدر به صورت مستقیم توانست بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان را پیشبینی کند (۰۰۱/۰p‹). همچنین دلبستگی اجتنابی به پدر و دلبستگی اضطرابی به مادر به صورت غیر مستقیم و از طریق توانایی ذهنی سازی توانستند بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان را پیشبینی کنند (۰۰۱/۰p‹). از نتایج فوق میتوان نتیجه گرفت که امنیت دلبستگی و توانایی ذهنی سازی در کنار هم میتوانند نقش زیادی در پیشبینی بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان داشته باشند و لزوم توجه به این عوامل در برنامههای ارتقا تنظیم هیجانی ضروری است.
سیده سمیه اسدی، دکتر عباس بخشی پور رودسری، سالومه ابطحی، شهناز عقیق، هانیه پاکروان،
سال ۱۱، شماره ۳ - ( خرداد ۱۴۰۱/ شماره پیاپی ۷۲ ۱۴۰۱ )
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی توانایی ذهنی سازی در رابطه بین ظرفیت تأملی والدین با بد تنظیمی هیجانی نوجوانان انجام گردید. طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانشآموزان دختر و پسر بودند که در طیف سنی ۱۱ تا ۱۷ سال قرار داشتند و در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ مشغول به تحصیل در مناطق یک و دو شهرستان زنجان بودند. ۲۰۰ نفر با استفاده از نمونهگیری در دسترس برای این پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ذهنی سازی (RFQ) (ها و همکاران، ۲۰۱۳) و دشواری تنظیم هیجان- (DERS) (گرتز و روئمر، ۲۰۰۴) بودند. دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد. شاخصهای برازش نشاندهندهی برازش عالی دادهها با مدل اصلاح شده بود. ظرفیت تأملی والدین (هم مادر و هم پدر) به صورت غیرمستقیم و از طریق توانایی ذهنی سازی توانستند بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان را پیشبینی کنند (۰۰۱/۰p‹). از یافته های فوق میتوان نتیجه گرفت که ظرفیت تأملی والدین و توانایی ذهنی سازی در کنار هم میتوانند نقش زیادی در پیشبینی بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان داشته باشند و لزوم توجه به این عوامل در برنامههای ارتقا تنظیم هیجانی ضروری است.
بهمن متین پور، حمید یعقوبی، رسول روشن چسلی، عباس بخشی پور رودسری، حجت الله فراهانی،
سال ۱۳، شماره ۸ - ( آبان ۱۴۰۳ / پیاپی ۱۰۱ ۱۴۰۳ )
چکیده
این بررسی با هدف گردآوری پژوهش های انجام شده در باب وضعیت بدنمندی در اختلال شخصیتزدایی/ واقعیتزدایی انجام شد. پژوهش حاضر به صورت یک مرور فراگیر به منظور یافتن تمامی دادههای مرتبط صورت گرفت. جستجوها در پایگاههای دادهی d، پابمد، وب آو ساینس و اسکوپوس n انجام شده و با جستجوی کلیدواژهها ی بدنمندی، سیگنالهای درونبدنی، شخصیتزدایی/ واقعیتزدایی و مطالعهی مروری تعداد مقالات بالقوه مرتبطی که در تمام پایگاههای مورد نظر در فاصله میان سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۳ یافت شد بیش از ۷۰۰ عنوان بود. معیار انتخاب مقالات پرداختن به اختلال شخصیتزدایی/ واقعیتزدایی با رویکردی بدنمند بود که پس از بررسی عنوانها، چکیدهها و متن مقالات، نهایتا تنها ۱۰ مقاله به عنوان مقالات بااهمیت و دارای شرایط ورود براساس پرسش مطالعهی حاضر، با استفاده از چکلیست «مرور مقالات و مرور نظاممند» و «چک لیست آماده سازی و ارزیابی مقاله مروری» حائز ملاکهای ورود به پژوهش بودند. عنوان نمونههای اصلی ا. شواهد به دست آمده از ۱۰ به دقت گزینش شده نشان میدهد که ... ببخشد. بیشتر پژوهشها بر مفهوم کارکرد نامناسب حس درونبدنی به عنوان عامل اصلی اختلال شخصیتزدایی/ واقعیتزدایی متمرکز بودند. براساس این پژوهشها دقت حس درونبدنی در اختلال شخصیتزدایی/ واقعیت زدایی تغییر نمیکند. در عوض عواملی مانند جلوگیری از واکنش فرد به موقعیت و اجتناب فرد در همدلی کردن با دیگران باعث اختلال در ترکیب و ادغام سیگنالهای درونبدنی در مفهوم فرد از خویشتن میشود. نتیجه پژوهش حاکی از آن است که افراد دارای اختلال شخصیتزدایی/ واقعیتزدایی قادر نیستند اطلاعات درونبدنی را با درکی که از خویشتن در موقعیتهای گوناگون دارند تجمیع کرده و وحدت ببخشند.