مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای احساس گناه

دکتر خالد اصلانی، نیره عبدالهی، دکتر عباس امان الهی،
سال ۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

پژوهش حاظر با هدف بررسی رابطه بین سبک­های دلبستگی، تمایزیافتگی خود و احساس گناه با تعهد اخلاقی صورت گرفت. طرح پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه­ی آماری کلیه­ی دانشجویان زن متأهل دانشگاه­های شهر اهواز می­باشد. نمونه این تحقیق ۲۱۱ نفر از دانشجویان شهر اهواز بودند که به روش دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده، پرسشنامه شیوه‏های رفتاری، پرسشنامه تعهد زناشویی، پرسشنامه تمایزیافتگی خود و پرسشنامه عاطفه خودآگاه بودند. و داده­ها با نرم افزار SPSS۲۱ و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که در سطح ۰۰۱/۰ بین سبک دلبستگی ایمن و ناایمن با تعهد اخلاقی به ترتیب رابطه مثبت و منفی معنادار و بین تمایزیافتگی خود با تعهد اخلاقی نیز در سطح ۰۰۱/۰ رابطه مثبت و معناداری یافت شد. بین احساس گناه و تعهد اخلاقی رابطه­ای یافت نشد. اگر در یک فرد سبک دلبستگی ایمن باشد، توان بیان هیجان­های خود و تشخیص هیجان­ها را داشته باشد تعهد اخلاقی خوبی را در ابعاد مختلف بروز خواهد داد.


نیلوفر رفاهی، دکتر عباس امان الهی، دکتر غلامرضا رجبی،
سال ۸، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر، پیش‌بینی عضویت گروهی دانشجویان زن با و بدون اختلال کارکرد جنسی بر اساس تصویر تن و احساس گناه جنسی بود. روش پژوهش حاضر همبستگی از نوع پیش­بین بود. جامعه­ی این پژوهش شامل کلیه­ی زنان متأهل دانشجوی دانشگاه­های شهر اهواز در سال ۹۶-۹۵ بود که از این میان ۲۷۰ دانشجو بر اساس ملاک­های ورود و خروج و به روش نمونه­گیری هدفمند- در دسترس برگزیده شدند. شرکت­کننده­ها به مقیاس شاخص کارکرد جنسی زنان روزن (FSFI)، پرسشنامه نگرانی از تصویر تن لیتلتون، اکسوم و پوری (BICI) و پرسشنامه احساس گناه جنسی موشر (MGI) پاسخ دادند. برای تحلیل داده­ها از روش تحلیل ممیز و نرم­افزار ۲۳-SPSS استفاده شد. نتایج به‌ دست ‌آمده نشان داد که ترکیب خطی متغیرهای پژوهش قادر به تفکیک اختلال کارکرد جنسی در دانشجویان بود؛ همچنین در تحلیل ممیز (به روش گام به گام) مشخص گردید که تصویر تن بهترین متغیر در پیش­بینی اختلال کارکرد جنسی است. براساس یافته­های این پژوهش می­توان نتیجه گرفت که تصویر تن و احساس گناه جنسی قادر به پیش­بینی اختلال کارکرد جنسی در دانشجویان زن است

پونه باطنی، مهدی بیرامی، دکتر نسیم سیاوشی فر،
سال ۱۰، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی آموزش تنظیم عاطفه بر خودتنظیم­گری و احساس شرم و گناه در مادران دانش­آموزان دارای ناتوانی یادگیری خاص انجام شد. روش این پژوهش نیمه­آزمایشی با طرح پیش­آزمون پس­آزمون با گروه گواه بود. جامعه­ی آماری این پژوهش شامل تمامی مادران دانش­آموزان دارای اختلال یادگیری خاص مراجعه کننده به مراکز مشکلات ویژه یادگیری شهر اردبیل در سال ­تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند. نمونه مورد مطالعه ۳۰ نفر بودند که به روش نمونه در دسترس وارد پژوهش شدند و در دو گروه آموزش تنظیم عاطفه (۱۵ نفر) و گروه گواه (۱۵ نفر) به شیوه تصادفی جایگزین شدند. جمع­آوری داده در مراحل پیش­آزمون و پس­آزمون با استفاده از مقیاس آمادگی شرم و گناه (کوهن و همکاران، ۲۰۱۱) و پرسشنامه خودتنظیم­گری بوفارد (بوفارد و همکاران، ۱۹۹۵) صورت گرفت. برای گروه آزمایش نه جلسه ۷۵ دقیقه­ای آموزش تنظیم عاطفه اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیره (MANCOVA) صورت گرفت. براساس یافته­های پژوهش آموزش تنظیم عاطفه تأثیر معناداری بر کاهش احساس گناه و احساس شرم و افزایش خودتنظیم­گری در مادران دانش­آموزان دارای ناتوانی یادگیری خاص داشت (۰۱/۰>P). با توجه به نتایج پژوهش حاضر می­توان از آموزش تنظیم عاطفه در برنامه­های آموزشی و مشاوره­ای برای مادران دانش­آموزان دارای ناتوانی یادگیری خاص استفاده کرد.
مجید جامه بزرگی، سیدعلی آل یاسین، حسن حیدری، حسین داوودی،
سال ۱۲، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان فراشناختی و درمان فعال‌سازی رفتاری بر احساس گناه در زنان مبتلا به اختلال دیس‌تایمیک بود. پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون و گروه کنترل با پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان دارای اختلال دیس‌تایمی مراجعه‌کننده به کلینیک‌های روان‌شناسی مستقر در منطقه ۸ شهر تهران در سال ۱۴۰۰ بود که تعداد ۴۵ نفر به شیوه هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار این پژوهش پرسشنامه احساس گناه کوگلر و جونز (۱۹۹۲) (CJGFQ) بود. برای گروه آزمایش اول درمان فراشناخت (ولز، ۲۰۰۹) و برای گروه آزمایش دوم درمان فعال‌سازی رفتاری (دیمیدجیان و همکاران، ۲۰۰۸) در ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای هفته‌ای دوبار برگزار شد. داده‌ها با بهره‌گیری از تحلیل واریانس آمیخته تجزیه‌وتحلیل شدند. نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین گروه‌ها در پس‌آزمون و پیگیری احساس گناه و مؤلفه‌هایش تفاوت معناداری وجود دارد (۰۵/۰p>). نتایج نشان داد هردو مداخله در احساس گناه و مؤلفه‌هایش اثربخش بودند اما مداخله فعال‌سازی رفتار اثربخشی بیشتری را نشان می‌دهد و بین دو درمان تفاوت معنادار مشاهده شد (۰۵/۰p>). بر اساس نتایج این مطالعه می‌توان گفت که به دلیل تأثیر بیشتری که درمان فعال‌سازی رفتاری بر کاهش احساس گناه دارد می‌تواند به تنهایی و یا با درمان مکمل در کاهش احساس گناه ناشی از افسردگی در زنان مبتلا به اختلال دیس‌تایمیک مؤثر باشد.
مریم شهاب، دکتر سمیه تکلوی، دکتر فرشته پور محسنی کلوری،
سال ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر خود سرزنشی، احساس گناه و رفتارهای تکانش­گرایانه نوجوانان دارای تجربیات ناگوار کودکی بود. روش پژوهش نیمه­آزمایشی با طرح پیش­آزمون_پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه­ آزاد­ اسلامی ­واحد اردبیل در سال­تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲بود که از بین آنها ۴۸ نفر به روش نمونه­گیری دردسترس انتخاب و به طور تصادفی در گروه آزمایش (۲۳ نفر) و کنترل (۲۵ نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش هشت جلسه­ی ۷۵ دقیقه­ای تحت درمان مبتنی بر شفقت (گیلبرت، ۲۰۰۹) قرار گرفتند. ابزارگردآوری داده­ها شامل پرسشنامه تجربیات ناگوار کودکی (ACE-Q، بلیس و همکاران، ۲۰۱۴)، پرسشنامه تکانشگری بارات (BIS-۱۱، پاتون و همکاران، ۱۹۹۵)، مقیاس خود سرزنشگری گیلبرت (SBS، گیلبرت و همکاران، ۲۰۰۴) و مقیاس هیجان­های خودآگاه شرم و گناه (GASP) (کوهن و همکاران، ۲۰۱۱) بود. یافته­ها نشان داد که با کنترل اثر پیش­آزمون بین میانگین پس­آزمون خود سرزنشی، احساس گناه و رفتارهای تکانش­گرایانه در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری در سطح ۰۱/۰ وجود داشت. این نتایج بیان می­کند که درمان مبتنی بر شفقت یک روش روان­درمانی مناسب برای کاهش خود سرزنشی، احساس گناه و رفتارهای تکانش­گرایانه نوجوانان دارای تجربیات ناگوار کودکی است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb