مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای تنظیم هیجان.

آسیه عسگری، دکتر لیلا سادات عزیزی ضیابری، دکتر جوانشیر اسدی، دکتر علی حسینائی،
سال ۱۱، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی زوج­درمانی هیجان­مدار بر تمایزیافتگی و تنظیم هیجان زنان آسیب­دیده از بی­وفایی زناشویی انجام شد. روش پژوهش، نیمه‌­آزمایشی از نوع پیش­آزمون­-پس­آزمون با گروه گواه بود. جامعه­ی آماری شامل کلیه­ی زنان آسیب­دیده از بی­وفایی زناشویی مراجعه­کننده به مراکز مشاوره­ی شهر گرگان در ۹ ماهه­ی اول سال ۱۳۹۹ بود. با استفاده از روش نمونه­گیری هدفمند، ۳۰ نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵نفر) و گواه (۱۵ نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش، زوج­درمانی هیجان­مدار را در ۱۲ جلسه­ی ۹۰ دقیقه‌ای دوبار در هفته دریافت کرد و گروه گواه هیچ مداخله­ای دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش پرسش­نامه­های تمایزیافتگی خود (DSI) اسکورون و فرید لندر (۱۹۹۸) و تنظیم شناختی هیجان (CERQ) گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۲) بود. داده‌ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA) و آزمون تعقیبی بنفرونی با استفاده از نرم افزار ۱۶-SPSS در سطح معناداری ۰۵/۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها نشان داد که زوج­درمانی هیجان­مدار بر تمایزیافتگی (۴۸/۲۸=F ، ۰۰۱/۰>P) و تنظیم هیجان (۳۹/۲۱=F، ۰۰۱/۰>P) تأثیر معناداری دارد. با توجه به نتایج می­توان بیان نمود که زوج­درمانی هیجان­مدار می­تواند به­عنوان یک مداخله­ی مؤثر به­منظور بهبود تمایزیافتگی و تنظیم هیجان در زنان آسیب­دیده از بی­وفایی زناشویی مورد استفاده قرار گیرد.

معصومه گلشنی جورشری، ‪سعید رضایی،
سال ۱۲، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله بازی درمانی مبتنی بر قصه بر بازداری پاسخ و تنظیم هیجان در کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش­فعالی انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعۀ آماری این پژوهش شامل تمامی کودکان ۹-۱۲ ساله مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش­فعالی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بود. حجم نمونه شامل ۳۰ نفر (۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفر گروه گواه) از جامعه آماریبود که  به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب و در دو گروه گواه و آزمایش جایدهی شدند. برای گروه آزمایش ۸ جلسه ۶۰ دقیقه ای جلسات بازی درمانی مبتنی بر قصه انجام شد. در این پژوهش، برای جمع­آوری داده­ها از مقیاس درجه­بندی رفتار کودکان (سوانسون و همکاران، ۱۹۸۰، CBRS)، آزمون استروپ ماه و خورشید (آرشی بالد و کرنز، ۱۹۹۰، SMST) و سیاهه تنظیم هیجان (شیلد و سیچتی، ۱۹۹۸، ERC) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده­های بدست آمده، از آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیری استفاده شد. یافته­ها نشان داد با کنترل اثر پیش آزمون تفاوت معناداری بین پس آزمون گروه آزمایش و گواه در بازداری پاسخ و تنظیم هیجان وجود داشت(۰۱/۰P<). با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، می­توان نتیجه گرفت بازی درمانی مبتنی بر قصه منجر به بهبود بازداری پاسخ و تنظیم هیجان در در کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ بیش­فعالی می­شود.
وحید ملکی کالیانی، دکتر مهدی لسانی، حامد حسینی، صادق رزاقی،
سال ۱۲، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر  پیش‌بینی خودکارآمدی تحصیلی دانش‌آموزان  براساس راهبردهای تنظیم هیجان، تحمل ابهام و حمایت عاطفی معلم بود. روش پژوهش، توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه دانش‌آموزان پسر دبیرستان (دوره دوم) مشغول به تحصیل در سال تحصیلی  ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در شهر کرمانشاه تشکیل دادند که از بین آن‌ها  با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای  چند مرحله‌ای ۱۹۵ نفر  انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل، پرسش‌نامه‌های خودکارآمدی تحصیلی (SES، پاتریک و همکاران،۱۹۷۷)، راهبردهای تنظیم هیجان (ERS، شیلد و کیکتی،۱۹۹۷)، تحمل ابهام (IUS، فرستون و همکاران ،۱۹۹۴) و حمایت عاطفی معلم (TASQ، ساکیز، ۲۰۰۷) بود. داده‌های پژوهش با روش‌های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد متغیرهای عدم تحمل ابهام، حمایت عاطفی معلم و راهبردهای تنظیم هیجان  می‌توانند ۴۰ درصد از واریانس خودکارآمدی تحصیلی را در دانش‌آموزان تبیین کنند (۰۰۱/۰>P). در مجموع می‌توان گفت تحمل ابهام، حمایت عاطفی معلم و راهبردهای تنظیم هیجان پیش‌بینی­کننده خودکارآمدی تحصیلی دانش‌آموزان هستند و از طریق آن‌ها می‌توان خودکارآمدی دانش‌آموزان را تیین کرد.
خدیجه فولادوند،
سال ۱۲، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه دشواری تنظیم هیجان و تحمل پریشانی در دانشجویان با علائم افسرده و غیرافسرده انجام شد. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-مقایسه­ای بود. جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه لرستان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بودند که تعداد ۳۸۴ نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه افسردگی بک- ویرایش دوم (BDI-II) بک و همکاران (۱۹۹۶)، مقیاس دشواری تنظیم هیجان (DERS) گرتز و رومر (۲۰۰۴) و پرسشنامه تحمل پریشانی (DTS) سیمونز و گاهر (۲۰۰۸) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیره و تحلیل واریانس یک طرفه انجام شد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین دو گروه دانشجویان با علائم افسرده و غیرافسرده در تمام مولفه­های دشواری تنظیم هیجان (عدم پذیرش هیجان­های منفی، دشواری در انجام رفتارهای هدفمند، دشواری در مهار رفتارهای تکانشی، دستیابی محدود به راهبردهای اثربخش تنظیم هیجان، فقدان آگاهی هیجانی و فقدان شفافیت هیجانی) و تحمل پریشانی (تحمل، ارزیابی، جذب و تنظیم) تفاوت معنادار وجود دارد (۰۱/۰>P). بر اساس یافته­های این پژوهش، توانمندی دانشجویان در تحمل پریشانی و راهبردهای تنظیم هیجان می­تواند با کاهش افسردگی در آنها همراه باشد.
سمانه الهی مهر، حسین اکبری امرغان، حمید نجات، احسان ارمز،
سال ۱۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی و آموزش مبتنی بر شفقت بر تنظیم هیجان در مبتلایان به بیماری عروق کرونری قلب بود. پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره دوماهه پیگیری بود. جامعه آماری مردان مبتلا به بیماری کرونر قلبی مراجعه‌کننده به مرکز تخصصی بیمارستان شهید رجایی تهران در سال ۱۴۰۳ بودند که به روش داوطلبانه ۴۵ نفر انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۳۰ نفر) و گواه (۱۵ نفر) جایگذاری شدند. ابزار سنجش شامل ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪ تنظیم شناختی هیجان گراس و جان (۲۰۰۳،CERQ ) بود. گروه آزمایش اول در ۸ جلسه حضوری ۹۰ دقیقه‌ای آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی و گروه آزمایش دوم در ۸ جلسه حضوری ۹۰ دقیقه‌ای آموزش مبتنی بر شفقت را دریافت کردند. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین گروه‌ها در پیش‌آزمون و پس‌آزمون و پیگیری ارزیابی مجدد و سرکوبی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۵/۰p<). همچنین هر دو مداخله آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی و آموزش مبتنی بر شفقت بر ارزیابی مجدد و سرکوبی اثربخش بودند، آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی بر تحمل پریشانی اثربخش‌تر بود (۰۵/۰p<). بنابراین می‌توان گفت آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی می‌تواند به‌تنهایی و یا با درمان مکمل در تنظیم هیجان در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر مؤثر باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb