مجله رویش روانشناسی از دادن گواهیهای کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.
جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای روایتدرمانی
شدیده خلج اسدی، اعظم فتاحی اندبیل، سیمین دخت رضاخانی،
سال ۱۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر فراهیجان، روایتدرمانی و ایماگوتراپی بر دلزدگی زناشویی در زنان متأهل متعارض بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون - پسآزمون و گروه کنترل با دوره پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان متأهل دارای تعارضات زناشویی مراجعهکننده به مراکز مشاوره شهر گرمسار در سال ۱۴۰۱ بود که تعداد ۶۰ نفر به شیوه داوطلبانه انتخاب و با گمارش تصادفی در سه گروه آزمایش و یک گروه گواه قرار گرفتند. ابزار این پژوهش پرسشنامه دلزدگی زناشویی پاینز (۱۹۹۶، CBM) بود. مداخله آموزشی مبتنی بر رویکرد فراهیجان گاتمن (۲۰۱۱)، آموزشی روایتدرمانی اوهانلون (۱۹۹۴) و ایماگوتراپی هندریکس (۲۰۱۵) در ۸ جلسه ۹۰ دقیقهای هفتهای یکبار بهصورت گروهی برای گروه آزمایش اول و دوم و سوم اجرا شد. دادهها با بهرهگیری از تحلیل واریانس اندازهگیری مکرر تجزیهوتحلیل شدند. نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین گروهها در پسآزمون و پیگیری دلزدگی زناشویی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۵/۰>P). همچنین نتایج نشان داد بین سه درمان تفاوت معنادار وجود دارد و ایماگوتراپی نسبت به فراهیجان و روایتدرمانی بهطور معناداری بر دلزدگی زناشویی زنان متأهل متعارض اثربخشتر بود (۰۵/۰<P). از یافتههای فوق میتوان نتیجه گرفت که ایماگوتراپی بر دلزدگی زناشویی در زنان متأهل متعارض به عنوان یک درمان حمایتی میتواند مورد بهره قرار گیرد.
نغمه فاضل همدانی، محمد اورکی، مهران آزادی،
سال ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان تحلیل رفتار متقابل و روایتدرمانی بر بخشودگی بینفردی زنان آسیبدیده از پیمانشکنی زناشویی همسران بود. روش پژوهش حاضر نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون - پسآزمون و گروه کنترل با دوره پیگیری ۲ ماهه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی زنان آسیبدیده از پیمانشکنی زناشویی از همسران مراجعهکننده به مراکز مشاوره مستقر در منطقه ۴ شهر تهران در سال ۱۴۰۱ تشکیل دادند. که تعداد ۴۵ نفر به شیوه هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه قرار گرفتند. ابزار این پژوهش پرسشنامه بخشودگی بینفردی احتشام زاده و همکاران (۲۰۱۱، IFI) بود. مداخله تحلیل رفتار متقابل برن (۱۹۵۸) و پروتکل روایتدرمانی وایت و اپستون (۱۹۹۰) در ۸ جلسه ۱۲۰ دقیقهای هفتهای دو بار بهصورت گروهی برای گروه آزمایش اول و دوم اجرا شد. دادهها با بهرهگیری از تحلیل واریانس آمیخته تجزیهوتحلیل شدند. نتایج تحلیل واریانس مکرر نشان داد بین گروهها در پسآزمون و پیگیری بخشودگی بینفردی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۵/۰>P)، درمان تحلیل رفتار متقابل نسبت به روایتدرمانی بهطور معناداری بر بخشودگی بینفردی زنان آسیبدیده از پیمانشکنی زناشویی از همسران اثربخشتر بود (۰۵/۰>P) و هر دو درمان دارای ماندگاری اثر در دوره ی پیگیری بودند (۰۵/۰>P). بنابراین بین دو درمان تحلیل رفتار متقابل و روایتدرمانی تفاوت معنادار وجود دارد و درمان تحلیل رفتار موثرتر بود.
ابراهیم برادری، دکتر علی شیخ الاسلامی، دکتر اسماعیل صدری دمیرچی، دکتر حسین قمری گیوی،
سال ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روایتدرمانی بر انسجام خانواده و صمیمیت زناشویی زوجین دارای تعارض زناشویی بود. روش پژوهش نیمهآزمایشی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری شامل تمامی زوجهایی بود که به دلیل تعارضات زناشویی در سال ۱۴۰۲ به مراکز مشاوره زندگی شاد و مبین شهر تبریز مراجعه کرده بودند. از بین آنها تعداد ۱۶ زوج از طریق روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (۸ زوج در گروه گواه و ۸ زوج در گروه آزمایش) گمارده شدند. گروه آزمایش مداخله آموزشی روایتدرمانی را در ۱۰ جلسه و هفتهای یکبار دریافت کرد. به منظور گردآوری دادهها از مقیاس انسجام خانواده سامانی (FCQ، ۱۳۸۱) و پرسشنامه صمیمیت زناشویی باگاروزی (MIQ، ۲۰۰۱) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تحلیل واریانس اندازهگیری مکرر استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد که بین میانگین پسآزمون انسجام خانواده و صمیمیت زناشویی در دو گروه آزمایش و گواه تفاوت معناداری وجود داشت (۰۵/۰>P). علاوه بر این نتایج نشان داد که روایتدرمانی توانسته تاثیر خود را در طول زمان نیز به شکل معناداری حفظ نماید (۰۵/۰>P). یافتهها بیانگر این مطلب است که روایتدرمانی میتواند به عنوان رویکردی موثر برای افزایش صمیمیت زناشویی و انسجام خانواده مورد استفاده قرار گیرد.