مجله رویش روانشناسی از دادن گواهیهای کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.
جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای طرحوارههای هیجانی.
مهرنوش جوائزی شیشوان، علی زینالی،
سال ۱۱، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف پیشبینی صفات چهارگانه تاریک شخصیت بر اساس طرحوارههای هیجانی و سرشت و منش در دانشجویان انجام شد. این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ به تعداد ۱۷۰۲۰ نفر بودند که حجم نمونه طبق جدول کرجسی و مورگان ۳۷۵ نفر برآورد که با روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. دادههای پژوهش با نسخه دوم مقیاس طرحوارههای هیجانی (ESS-II، لیهی، ۲۰۱۲)، پرسشنامه سرشت و منش (TCQ، کلونینجر، ۱۹۹۴) و مقیاس صفات چهارگانه تاریک شخصیت (DTPTS، پلوف و همکاران، ۲۰۱۷) جمعآوری و با روش رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شدند. یافتهها نشان داد که طرحوارههای عدم درک، احساس گناه، سادهانگاری، فقدان کنترل، کرختی، عدم پذیرش، نشخوار فکری و احساس شرم و سرشتهای نوجویی، پاداش وابسته و پشتکار با صفات چهارگانه تاریک شخصیت در دانشجویان رابطه مثبت و معنیدار و طرحوارههای فقدان ارزشیابی، منطقی بودن و اظهارگری ضعیف و و منشهای همکاری، خودراهبری و خودفراروی با صفات چهارگانه تاریک شخصیت آنان رابطه منفی و معنیدار داشتند (۰۱/۰>P). همچنین، طرحوارههای هیجانی و سرشت و منش بهطورمعنیداری توانستند ۶/۲۴ درصد از تغییرات صفات چهارگانه تاریک شخصیت در دانشجویان را تبیین نمایند (۰۰۱/۰>P). با توجه به نتایج پژوهش حاضر، برای کاهش صفات چهارگانه تاریک شخصیت در دانشجویان میتوان زمینه را برای تعدیل طرحوارههای هیجانی و سرشت و منش مرتبط با آن فراهم کرد.
دکتر ایوب مردانی، اشکان عالی محمدی، مینا محمودی تبار،
سال ۱۱، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط ساختاری طرحوارههای هیجانی و اجتناب تجربی با رفتارهای خودآسیبرسان با نقش میانجی اعتیاد به تلفن هوشمند میباشد. پژوهش از نوع همبستگی و تحلبل مسیر و جامعه مورد بررسی کلیه زنان و مردان بین ۱۳ تا ۳۰ سال ساکن شهر اهواز و در مرداد تا مهرماه سال ۱۴۰۰بوده است که از بین آنان نمونهای با حجم ۲۵۰ نفر با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب گردید. ابزار پژوهش شامل سیاهه رفتار خودآسیب رسان (SHI، سانسون و همکاران، ۱۹۹۸)، پرسشنامه اعتیاد به تلفن همراه (سواری، ۱۳۹۲)، پرسشنامه اجتناب تجربی (AISS، آرنت، ۱۹۹۴) و پرسشنامه طرحوارههای هیجانی (LESS، لیهی، ۲۰۰۲) بود. یافتههای پژوهش نشان داد همه ضرایب مسیر مربوط به مدل نهایی و اثرات مستقیم و غیرمستقیم (به جز مسیر طرحوارههای هیجانی سازگار به رفتارهای خودآسیب رسان) در سطح ۰۵/۰ P≤معنیدار هستند و مدل از برازش مطلوبی برخودار بود. میتوان نتیجه گرفت طرحواره هیجانی و اجتناب تجربی از طریق اعتیاد به تلفن همراه هوشمند باعث رفتارهای خودآسیب رسان در افراد میشود.
فاطمه انصاری کلاچاهی، دکتر عباس صادقی، دکتر امیر قربان پور لفمجانی،
سال ۱۱، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطهای طرحوارههای هیجانی در رابطه سبکهای دلبستگی و ترومای دوران کودکی با گرایش به روابط فرازناشویی بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان متأهل دانشگاه گیلان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند که از ۲۰۶۱ نفر، ۲۴۶ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس دلبستگی بزرگسالان تجدید نظر شده (RAAS، کولینز و رید، ۱۹۹۶)، پرسشنامه ترومای کودکی فرم کوتاه شده (CTQ، برنشتاین و همکاران، ۲۰۰۳)، مقیاس نگرش نسبت به روابط فرازناشویی (ATERS، واتلی، ۲۰۰۶) و مقیاس طرحوارههای هیجانی (LESS، لیهی، ۲۰۰۲) بود. برای تحلیل دادهها از مدلیابی معادلات ساختاری در قالب تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود نتایج بوت استرپ نیز نشان داد که مسیر غیرمستقیم سبک دلبستگی ایمن با گرایش به روابط فرازناشویی از طریق طرحوارههای هیجانی انطباقی و غیرانطباقی معنادار بود (۰۵/۰>P). مسیر غیرمستقیم سبک دلبستگی اضطرابی-دوسوگرا با گرایش به روابط فرازناشویی از طریق طرحوارههای هیجانی انطباقی و غیرانطباقی معنادار بود (۰۱/۰>P). مسیر غیرمستقیم ترومای دوران کودکی با گرایش به روابط فرازناشویی از طریق طرحوارههای هیجانی انطباقی معنادار بود (۰۵/۰>P). از یافتههای فوق میتوان نتیجه گرفت که طرحوارههای هیجانی نقش واسطهای را بین سبکهای دلبستگی و ترومای دوران کودکی با گرایش به روابط فرازناشویی ایفا میکند. لذا لزوم توجه به این عوامل در برنامههای پیشگیری و مشاورهای ضروری است.
ندا میری، دکتر محمدرضا زربخش بحری، دکتر شهره قربان شیرودی،
سال ۱۲، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ارائه الگوی اعتماد در زوجین آسیبدیده از خیانت بر اساس طرحوارههای هیجانی با میانجیگری ابرازگری هیجانی بود. پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی به روش مدلیابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زوجین آسیبدیده از خیانت تشکیل داده که به مراکز مشاوره شهرستانهای نوشهر، چالوس و تنکابن در فاصله زمانی اردیبهشت تا مرداد ۱۴۰۰ مراجعه کردند. از بین افراد مراجعهکننده تعداد ۱۵۰ زوج (۳۰۰ نفر) به روش نمونهگیری دردسترس انتخاب شدند و پرسشنامههای اعتماد زوجین (IRS) رمپل و همکاران (۱۹۸۵)، طرحواره هیجانی (LESS) لیهی (۲۰۰۲) و ابرازگری هیجانی (EEQ) کینگ و امونز (۱۹۹۰) را تکمیل کردند. نتایج نشان داد طرحوارههای سازگارانه و ناسازگارانه به صورت مستقیم بر اعتماد زوجین اثر معنیداری دارند (۰۵/۰>P)؛ همچنین طرحوارههای سازگارانه با میانجیگری ابراز هیجان مثبت و طرحوارههای ناسازگارانه از طریق ابراز هیجان مثبت و ابراز صمیمیت بر اعتماد زوجین اثر غیرمستقیم و معنیداری داشتند (۰۱/۰>P). بنابراین میتوان گفت مدل اعتماد در زوجین آسیبدیده از خیانت بر اساس طرحوارههای هیجانی با نقش میانجیگری ابرازگری هیجانی از برازش مطلوبی برخوردار است و استفاده از این مدل میتواند در جهت آگاهی از روابط فرازناشویی به متحصصان کمککننده باشد.