مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کووید ۱۹.

زهره رفیعی راد، سجاد بشرپور، شیدا لطفی سعیدآباد،
سال ۱۰، شماره ۱۰ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تنظیم رفتاری هیجان، منبع کنترل سلامتی و ذهن­آگاهی در پیش­بینی کیفیت زندگی بیماران بهبودیافته از کووید ۱۹ انجام شد. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران بهبودیافته از کووید ۱۹ در شهرستان اردبیل تشکیل دادند که ۲۰۰ نفر از آنها با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس وارد پژوهش شدند.  ابزارهای جمع­آوری اطلاعات شامل پرسشنامه­های استاندارد تنظیم رفتاری هیجان (کرایج و گارنفسکی، ۲۰۱۹)، منبع کنترل سلامتی (والسون و دی ولیس، ۱۹۷۸)، پرسشنامه مهارت ذهن­آگاهی کنتاکی (بیر و همکاران، ۲۰۰۴) و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. داده­­های به­دست آمده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد کیفیت زندگی با تنظیم رفتاری هیجان، ذهن­آگاهی و کنترل درونی همبستگی مثبت و با کنترل بیرونی همبستگی منفی دارد. ذهن­آگاهی، تنظیم رفتار هیجان، کنترل بیرونی و کنترل درونی ۶۴ درصد از کل واریانس کیفیت زندگی را تبیین کردند. این نتایج نشان می­دهد تنظیم رفتاری هیجان، منبع کنترل درونی سلامتی و ذهن­آگاهی در بهبود و افزایش کیفیت زندگی بیماران بهبود یافته از کووید ۱۹ نقش موثری ایفا می­کنند.

نصیبه پروین، حیدرعلی زارعی، سمیه تکلوی،
سال ۱۱، شماره ۵ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی برنامه ارزیابی رفتاری مبتنی بر مدل دیسک ویلیام و آموزش تنظیم­ هیجان بر اضطراب تحصیلی نوجوانان همراه با بیمار کرونایی انجام پذیرفت. طرح پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری شامل نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله ساکن شهرستان نقده که در بین اعضای خانواده خود فرد مبتلا به کووید ۱۹ در سال ۱۴۰۰ داشتند، بود. حجم نمونه آماری، ۶۰ نفر از جامعه آماری مذکور بود که به شیوه نمونه­گیری در هدفمند گزینش و به صورت تصادفی در سه گروه مدل دیسک، گروه تنظیم هیجان و گروه گواه گمارده شدند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه اضطراب تحصیلی (AAS، آلپرت و هابر، ۱۹۶۰) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری استفاده شد. نتایج نشان داد که بین اضطراب تحصیلی در گروه­های آزمایشی و گروه گواه تفاوت معنی­داری به لحاظ آماری وجود دارد (۰۰۱/۰P<). همچنین نتایج نشان داد که مداخله مدل دیسک و آموزش تنظیم هیجان به یک میزان باعث کاهش اضطراب تحصیلی نوجوانان شده است (۰۰۱/۰P<). شواهد به دست آمده نشان می­دهد که مداخله مدل دیسک و آموزش تنظیم هیجان در کاهش اضطراب تحصیلی نوجوانان با بیمار کووید ۱۹مؤثر هستند.
دکتر ابراهیم داروغه زاده، دکتر رضا پورحسین،
سال ۱۱، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

سازگاری با بیماری های مزمن، راهبرد اساسی برای رضایت بیماران از زندگی فردی و اجتماعی، و نیز برای ارتقا سطح عملکرد و کارآمدی آنها به همراه ابتلا به بیماری‌های مزمن می باشد. بیماری های مزمن علاوه بر ایجاد اختلالات بیولوژیک، مشکلات و اختلالات روانی را برای بیماران به وجود می آورد، به طوری که تاب آوری آنها را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.  کاهش تاب آوری باعث می شود علاوه بر احساس رنج جسمانی، همواره یک رنج روانی را نیز تجربه نمایند.  سازگاری با بیماریهای مزمن، پیامدهای نابهنجار روانی را کاهش داده و رضایت از زندگی را در بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن افزایش می دهد. اضطراب، استرس و افسردگی ناشی از بیماریهای مزمن در شرایط شیوع جهانی کرونا، به دلیل ترسناک و مرموز بودن ویروس، و میزان مرگ و میر بالای آن، به اضطراب ناشی از بیماری مزمن، اضافه شده است. لذا برای سازگاری با بیماریهای مزمن در شرایط پاندمی، کوشش بیشتری لازم است و ضرورت دارد که در پروتکل های سنتی تجدید نظر شده و با شرایط کنونی، منطبق شوند. از بین عواملی که درکاهش پیامدهای روانی ابتلا به بیماریهای مزمن، موثر هستند، معنویت نقش پر اهمیتی دارد که دراین مقاله توضیح داده شده است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb