مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 8، شماره 2 - ( شماره پیاپی35/ اردیبهشت 1398 )                   سال 8 شماره 2 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kiany G, Meshki majelan M. The relationship between mental health, religious status and spiritual intelligence . Rooyesh 2019; 8 (2) :55-62
URL: http://frooyesh.ir/article-1-1006-fa.html
کیانی قربان، مشکی ماجلان محمود. رابطۀ سلامت روانی، وضعیت مذهبی و هوش معنوی . رویش روان شناسی. 1398; 8 (2) :55-62

URL: http://frooyesh.ir/article-1-1006-fa.html


1- مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی استان اردبیل ، gorbankiany@yahoo.com
2- ادارۀ مشاورۀ تربیتی استان
چکیده:   (3036 مشاهده)
چکیده: هدف این مطالعه بررسی رابطۀ سلامت روانی و مؤلفه‏های آن (جسمانی‏سازی، اضطراب و اختلال خواب، کارکرد اجتماعی و افسردگی)، هوش معنوی و وضعیت مذهبی در بین دانش‏آموزان شرکت کننده در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز در تابستان سال 1396 در شهر اردبیل است. روش تحقیق: این تحقیق از نوع پیمایشی بوده و آزمون آماری آن همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون است. جامعه آماری تحقیق کلیۀ دانش‏آموزان شرکت کننده در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز در تابستان سال 1396 است. روش نمونه گیری از نوع تصادفی- طبقه ای است، به طوری که از بین دانش‏آموزان هر استان به تعداد مساوی، افرادی به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و از بین پسران شرکت کننده در مسابقات 220 نفر به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. برای جمع‏آوری داده‏ها از مقیاس 28 سؤالی سلامت روانی گلدبرگ و هیلر (1997) استفاده شد. همچنین برای سنجش هوش معنوی از پرسشنامۀ هوش معنوی کینگ (2008) و برای سنجش وضعیت مذهبی از پرسشنامۀ  وضعیت مذهبی لطف آبادی (1381) استفاده گردید. یافته‏ها: نتایج به دست آمده نشان داد که بین وضعیت مذهبی و سلامت روانی (و مؤلفه‏های نشانه‏های جسمانی، اضطراب و اختلال خواب، کارکرد اجتماعی و افسردگی) رابطۀ منفی معنی‏دار و بین هوش معنوی و سلامت روانی (و مؤلفه‏های اضطراب و اختلال خواب و افسردگی) رابطۀ منفی معنی‏دار وجود دارد. نتایج به دست آمده  همچنین نشان داد که تنها وضعیت مذهبی سلامت روانی دانش‏آموزان را به طور معنی داری در سطح (00/0≥p) پیش بینی می‏کند . بحث و نتیجه گیری: با توجه به رابطه منفی معنی‏دار  بین وضعیت مذهبی و سلامت روانی (و مؤلفه‏های نشانه‏های جسمانی، اضطراب و اختلال خواب، کارکرد اجتماعی و افسردگی)  و هوش معنوی و سلامت روانی (و مؤلفه‏های اضطراب و اختلال خواب و افسردگی) دانش‏آموزان شرکت کننده در مسابقات قرآن، عترت و نماز، این عوامل باید در مقابلۀ با دشواری‏های روان شناختی آنان مورد توجه قرار گیرد. 
متن کامل [PDF 684 kb]   (96 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1396/9/22 | ویرایش نهایی: 1398/2/14 | پذیرش: 1397/2/3 | انتشار الکترونیک: 1398/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb