Sadri Damirchi E, Honarmand Ghojebeyglou P, Khakdal Ghojebeyglou S, Amir S M B. (2019). The Role of Cognitive Flexibility and Perceived Social Support in Predicting Suicidal Tendency in University Students.
Rooyesh.
8(5), 61-66.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-1199-fa.html
صدری دمیرچی اسماعیل، هنرمند قوجه بگلو پژمان، خاکدال قوجه بگلو سعید، امیر سید محمد بصیر. نقش انعطافپذیری شناختی و حمایت اجتماعی ادارک شده در پیشبینی گرایش به خودکشی در دانشجویان رویش روان شناسی 1398; 8 (5) :66-61
URL: http://frooyesh.ir/article-1-1199-fa.html
1- اردبیل-دانشگاه محقق اردبیلی-دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی ، araz_sadri@yahoo.com
2- اردبیل-دانشگاه محقق اردبیلی-دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی
چکیده: (2984 مشاهده)
زمینه و هدف: ورود دانشجویان به محل تحصیل جدید، آنان را در معرض فشارهای روانی-اجتماعی از جمله خودکشی قرار می دهد که میتواند زمینه بروز نابهنجاری های متعددی را در آنان ایجاد نماید. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش انعطاف پذیری شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی گرایش به خودکشی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت.
مواد و روشها: روش پژوهش از نوع همبستگی بود. تمامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر اردبیل در سال 96-1395 جامعه ی آماری این پژوهش را تشکیل می دادند که از میان آنان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 220 دانشجو انتخاب شدند و به پرسشنامه ی، انعطافپذیری شناختی (CFI) دنیس و وندروال، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمن و همکاران و گرایش به خودکشی (SBQ-R) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش همزمان استفاده شد.
نتایج: یافته ها نشان داد که بین انعطافپذیری شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده با گرایش به خودکشی دانشجویان همبستگی منفی معناداری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که به ترتیب 22 و 24 درصد از واریانس خودکشی توسط مولفههای انعطافپذیری شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده پیش بینی میشود و همچنین مولفه های گزینه مختلف و حمایت دوستان سهم بیشتری نسبت به دیگر مولفه ها در ممانعت از گرایش به خودکشی دارد.
نتیجه گیری: بنابراین؛ می توان نتیجه گرفت که انعطاف پذیری شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی گرایش به خودکشی در دانشجویان تاثیرگذار است.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی عمومی دریافت: 1397/3/3 | پذیرش: 1397/3/30 | انتشار الکترونیک: 1398/5/10