daryadel J, sharifi N, heidarirad H, nabidost A. (2018). Comparison of self-efficacy beliefs, emotion regulation strategies and tolerance of ambiguity in male and female students with test anxiety.
Rooyesh.
7(1), 179-198.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-140-fa.html
دریادل جواد، شریفی نیلوفر، حیدری راد حدیث، نبی دوست علیرضا. مقایسه باورهای خودکارآمدی، راهبردهای تنظیم هیجان و تحمل ابهام در دانش آموزان دختر و پسر دارای اضطراب امتحان رویش روان شناسی 1397; 7 (1) :198-179
URL: http://frooyesh.ir/article-1-140-fa.html
1- دانشگاه محقق اردبیلی ، javad.daryadel@gmail.com
2- دانشگاه محقق اردبیلی
3- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده: (4100 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف مقایسه باورهای خودکارآمدی، راهبردهای تنظیم هیجان و تحمل ابهام در دانشآموزان دختر و پسر دارای اضطراب امتحان انجام گرفت. این مطالعه به روش علی-مقایسهای میباشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشآموزان دختر و پسر مقطع راهنمایی شهر اردبیل در سال تحصیلی 92-1391 میباشد. آزمودنیهای پژوهش شامل 150 دانشآموز (75 دختر و 75 پسر) دارای اضطراب امتحان میباشد که به شیوه تصادفی خوشهای چند مرحلهای انتخاب و در پژوهش شرکت کردند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه اضطراب امتحان، خودکارآمدی، تنظیم هیجان و تحمل ابهام استفاده شد. دادههای بدست آمده نیز با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره MANOVA با استفاده از نرمافزار SPSS18 تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین دو گروه از دانشآموزان دختر و پسر دارای اضطراب امتحان تفاوت معنیداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بین دانشآموزان دختر و پسر دارای اضطراب امتحان در زمینه تنظیم هیجان و تحمل ابهام تفاوت معنیداری وجود دارد. این در حالی است که این تفاوت در خودکارآمدی معنیدار نبود. نتایج نشان میدهد تنظیم هیجان و تحمل ابهام در دانشآموزان دختر دارای اضطراب امتحان بیشتر از پسر میباشد. لذا برای پیشگیری از اضطراب امتحان میتوان راهبردهای تنظیم هیجان را به دانشآموزان دختر یاد داد و با آموزشهای لازم تحمل ابهام را در آنها افزایش داد.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی دریافت: 1394/10/7 | پذیرش: 1396/11/1 | انتشار الکترونیک: 1396/11/7