مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 9، شماره 10 - ( دي 1399/ شماره پياپي 55 1399 )                   سال 9 شماره 10 صفحات 152-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jalali A, Pourhosein R. (2020). adaptability to multiple sclerosis (MS) from psychological and social perspectives: a systematic review of literature. Rooyesh. 9(10), 143-152.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-2052-fa.html
جلالی امینه، پور حسین رضا. سازگاری با بیماری مولتیپل اسکلروزیس از جنبه‌های روانی و اجتماعی: یک مرور نظام‌مند رویش روان شناسی 1399; 9 (10) :152-143

URL: http://frooyesh.ir/article-1-2052-fa.html


1- دانشجوی دکتری، پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، prhosein@ut.ac.ir
چکیده:   (1379 مشاهده)
بیماری مولتیپل اسکلروزیس یکی از ناتوان‌کننده‌ترین بیماری‌های مزمن است که بر جنبه‌های مختلف زندگی فرد تأثیر می‌گذارد. ابتلا به این بیماری و عوارض متعدد و غیرقابل‌پیش‌بینی آن، زندگی طبیعی و عادی فرد مبتلا را مختل می‌کند و سازگاری فرد با این بیماری در جنبه‌های روانی و اجتماعی ضروری است. هدف مطالعه حاضر مرور و جمع‌بندی مطالعات سال‌های اخیر مرتبط با مداخلات انجام‌شده در زمینه بهبود سازگاری در جنبه‌های پزشکی روانی و اجتماعی در بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس بود. مطالعه حاضر مطالعه مروری نظام‌مند بوده که شامل مرور همه مطالعات مرتبط بین سالهای 2015 تا 2019 می­شود. به جهت یافتن مطالعات مرتبط با مداخلات انجام‌شده پژوهشگران جستجوی کامپیوتری را با استفاده از کلمات کلیدی مولتیپل اسکلروزیس، سازگاری،Multiple Sclerosis, compatibility به صورت جداگانه و به صورت ترکیبی از پایگاه‌های داده‌های الکترونیکی زیر شامل پایگاه اطلاعات علمیgoogle scholar, pubmed, sciencedirect, SID, Proquest, Ovid برای جمع‌آوری مطالعات موردنظر استفاده شد. نتایج به‌صورت کیفی گزارش شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد افراد مبتلابه بیماری (MS) که از حمایت اجتماعی ادراک‌شده و خود- دلسوزی بیشتری برخوردار بودند سازگاری بیشتر با بیماری خود داشتند. همچنین نقش راهکارهای مقابله‌ای کارآمد با عوارض بیماری و امید در سازگاری با بیماری (MS) مؤثر گزارش‌شده است. با توجه به ماهیت ناتوان‌کننده و طولانی‌مدت بیماری (MS) احتیاج است که برای سازگاری بیشتر با این بیماری از مداخلات روان‌شناختی مفید در این زمینه برای این بیماران آموزش داده شود.
متن کامل [PDF 460 kb]   (1101 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: سلامت
دریافت: 1399/2/4 | پذیرش: 1399/3/26 | انتشار الکترونیک: 1399/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb