مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 9، شماره 7 - ( شماره پياپي 52 / مهر 1399 )                   سال 9 شماره 7 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Besharat M A, Farahmand H, Ebrahimi F. (2020). The association of perfectionism dimensions with depression and anxiety symptoms: The mediating role of difficulties in emotion regulation. Rooyesh. 9(7), 1-14.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-2122-fa.html
بشارت محمدعلی، فرهمند هادی، ابراهیمی فاطمه. رابطه بین ابعاد کمالگرایی و نشانه های افسردگی و اضطراب: نقش واسطهای دشواری تنظیم هیجان رویش روان شناسی 1399; 9 (7) :14-1

URL: http://frooyesh.ir/article-1-2122-fa.html


1- استاد، گروه روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، besharat@ut.ac.ir
2- کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (3387 مشاهده)
اختلالات افسردگی و اضطرابی از شایعترین اختلالات روانی محسوب میشوند که هزینه زیادی را برای فرد و جامعه در پی دارند. شناخت متغیرهای تاثیرگذار بر این اختلالات می تواند در مدیریت و کاهش شدت نشانههای آنها مفید باشند. هدف این پژوهش بررسی نقش واسطهای دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین ابعاد کمالگرایی و نشانههای افسردگی و اضطراب بود. بدین منظور، تعداد ۵۲۸ نفر (۲۷۴ زن، ۲۵۴ مرد) از دانشجویان دانشگاه تهران در این پژوهش شرکت کردند. شرکت کنندگان مقیاس کمال گرایی چند بعدی تهران (TMPS)، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) و مقیاس دشواری تنظیم هیجان (DERS) را تکمیل کردند. نتایج نشان دادند که مدل فرضی پژوهش با دادههای تجربی برازش مطلوب دارند. کمالگرایی دیگرمحور، کمال گرایی جامعهمحور و دشواری تنظیم هیجان با نشانههای افسردگی و اضطراب همبستگی مثبت معنادار داشتند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین ابعاد کمال گرایی و نشانه های افسردگی و اضطراب نقش واسطهای دارند. بر اساس یافتههای این پژوهش، میتوان نتیجه گرفت که ابعاد کمالگرایی و دشواری تنظیم هیجان می توانند شدت نشانههای افسردگی و اضطراب را پیش بینی کنند. همچنین میتوان نتیجه گرفت که این رابطه یک رابطه ساده نیست و دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین ابعاد کمال گرایی و نشانه های افسردگی و اضطراب نقش واسطهای دارند. در نظر گرفتن این متغیرها می توانند در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان نشانههای افسردگی و اضطراب موثر باشند و سطح سلامت روانی را در جمعیت عمومی ارتقا بخشند.
متن کامل [PDF 1188 kb]   (195 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1399/3/6 | پذیرش: 1399/3/7 | انتشار الکترونیک: 1399/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb