Asadi S, Bakhshipour Roudsari A, Abtahi S, Aghigh S, Pakravan H. (2022). The relationship between parental reflective functioning and emotional dysregulation of adolescent: The mediating role of mentalization ability.
Rooyesh.
11(3), 25-34.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-3429-fa.html
اسدی سیده سمیه، بخشی پور رودسری عباس، ابطحی سالومه، عقیق شهناز، پاکروان هانیه. رابطه ظرفیت تأملی والدین و بد تنظیمی هیجانی نوجوانان: نقش میانجی توانایی ذهنی سازی رویش روان شناسی 1401; 11 (3) :34-25
URL: http://frooyesh.ir/article-1-3429-fa.html
1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
2- استاد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، abbas_bakhshipour@yahoo.com
3- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده: (2105 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی توانایی ذهنی سازی در رابطه بین ظرفیت تأملی والدین با بد تنظیمی هیجانی نوجوانان انجام گردید. طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانشآموزان دختر و پسر بودند که در طیف سنی 11 تا 17 سال قرار داشتند و در سال تحصیلی 1400- 1399 مشغول به تحصیل در مناطق یک و دو شهرستان زنجان بودند. 200 نفر با استفاده از نمونهگیری در دسترس برای این پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ذهنی سازی (RFQ) (ها و همکاران، 2013) و دشواری تنظیم هیجان- (DERS) (گرتز و روئمر، 2004) بودند. دادهها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد. شاخصهای برازش نشاندهندهی برازش عالی دادهها با مدل اصلاح شده بود. ظرفیت تأملی والدین (هم مادر و هم پدر) به صورت غیرمستقیم و از طریق توانایی ذهنی سازی توانستند بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان را پیشبینی کنند (۰01/۰p‹). از یافته های فوق میتوان نتیجه گرفت که ظرفیت تأملی والدین و توانایی ذهنی سازی در کنار هم میتوانند نقش زیادی در پیشبینی بد تنظیمی هیجانی در نوجوانان داشته باشند و لزوم توجه به این عوامل در برنامههای ارتقا تنظیم هیجانی ضروری است.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی عمومی دریافت: 1400/9/24 | پذیرش: 1400/11/26 | انتشار الکترونیک: 1401/4/7