مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 7، شماره 6 - ( تابستان1397، شهریورماه، شماره6، شماره پیاپی27 1397 )                   سال 7 شماره 6 صفحات 116-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gharagozloo N, atadokht A. (2018). Predicting male adolescents depression anxiety and stress based on mothers parenting style:examine predictive role of authoritarian parenting style. Rooyesh. 7(6), 101-116.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-466-fa.html
قره گوزلو نادیا، عطادخت اکبر. پیش بینی افسردگی، اضطراب و استرس نوجوانان پسر بر اساس سبک فرزندپروری مادر: ارزیابی نقش پیش بین سبک فرزندپروری استبدادی رویش روان شناسی 1397; 7 (6) :116-101

URL: http://frooyesh.ir/article-1-466-fa.html


1- دانشگاه محقق اردبیلی ، nadia_gh2893@yahoo.com
2- دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (3920 مشاهده)

اضطراب، افسردگی و استرس از جمله اختلالاتی هستند که می­توانند عواقبی را برای نوجوانان ایجاد کنند و از آنجا که شیوه تربیتی والدین نقش مهمی را در رشد شخصیت نوجوان ایفا می­کند لذا این پژوهش در صدد آن بود تا به بررسی نقش سبک فرزندپروری مادران در پیش­­بینی افسردگی، اضطراب و استرس نوجوانان پسر بپردازد. روش این مطالعه توصیفی همبستگی بود و جامعه­ی آماری آن شامل کلیه نوجوانان پسر 18- 15 سال ساکن شهر همدان به همراه مادرانشان بودند. از بین این افراد نمونه­ای به حجم 200 نفر (100 نفر مادر و 100 نفر فرزند) با روش نمونه­گیری خوشه­ای انتخاب شدند و با پرسشنامه­های سبک فرزندپروری بامریند و مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21)، به جمع­آوری داده­ها اقدام شد و داده­های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین آشفتگی روانشناختی نوجوانان با سبک فرزندپروری استبدادی مادران رابطه مثبت و با سبک فرزندپروری قاطع رابطه منفی وجود دارد. از بین خرده­مقیاس­های آشفتگی روانشناختی نیز افسردگی، اضطراب و  استرس با سبک فرزندپروری استبدادی رابطه مثبت دارند و اضطراب نیز  با سبک فرزندپروری قاطع رابطه منفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که سبک فرزندپروری استبدادی مادران 30 درصد (30/0=ß) واریانس آشفتگی روانشناختی نوجوان پسر را به صورت مثبت تبیین می­کند. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش برای پیشگیری و کنترل افسردگی، اضطراب و استرس نوجوانان و به تبع آن پیشگیری از آسیب­های ناشی از آن خصوصاً افت تحصیلی می­توان مداخلاتی برای اصلاح سبک فرزندپروری مادران طراحی و اجرا نمود.

متن کامل [PDF 736 kb]   (345 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی عمومی
دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1395/9/2 | انتشار الکترونیک: 1397/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb