Hedayati M, Mahmoudi S N, Rasoulzadeh F, Bagheri A. (2024). The effectiveness of resilience and psychological toughness training program on job satisfaction and motivation to progress (case study: employees of Alborz Gas Company).
Rooyesh.
13(1), 211-222.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-4713-fa.html
هدایتی مهرنوش، محمودی سید نورالدین، رسول زاده فاطمه، باقری انسیه. اثربخشی برنامه آموزش تابآوری و سرسختی روانشناختی بر رضایت شغلی و انگیزه پیشرفت (مورد مطالعه: کارکنان شرکت گاز البرز) رویش روان شناسی 1403; 13 (1) :222-211
URL: http://frooyesh.ir/article-1-4713-fa.html
1- استادیار گروه روانشناسی و مشاوره، پژوهشکده اخلاق و تربیت، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران. ، mehrnooshhedayati@yahoo.com
2- استادیار فکر پروری برای کودکان و نوجوانان، پژوهشکده اخلاق و تربیت، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ایران.
3- کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، مسئول بودجه شرکت گاز استان البرز، کرج، ایران.
4- کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، مسئول واحد آموزش شرکت گاز استان البرز، کرج، ایران.
چکیده: (429 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی برنامه آموزش تابآوری و سرسختی روانشناختی بر رضایت شغلی و انگیزه پیشرفت کارکنان شرکت گاز البرز در سال 1401 انجام گرفت. روش پژوهش، نیمه آزمایشی و به لحاظ هدف کاربردی میباشد. جامعۀ آماری این پژوهش را کلیه کارکنان شرکت گاز البرز تشکیل میدهدکه از بین 187 نفری که به روش نمونهگیری تصادفی ساده بررسی شدند، تعداد بیست نفر که نمرات پایینتر از حد متوسط را در متغیرهای تحقیق کسب کرده بودند به شیوه نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند و در تحقیق آزمایشی شرکت کردند. در این تحقیق نمونههای انتخابشده در دوازده ساعت دوره آموزشی در زمینه تقویت تابآوری و سرسختی روان شناختی شرکت داده شدند و مجدداً سطح هر چهار متغیر وابسته و مستقل در آنان مورد سنجش قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامههای سرسختی کوباسا، تابآوری کانر و دیویدسون، ارزیابی مسیر پیشرفت شغلی دلانگ و رضایت شغلی اسپکتور(JSS) بهره گرفتهشد. دادهها با استفاده از از نرمافزارهای SPSS 24 و PLS 2 تحلیل شدند. پس از اطمینان از نرمال بودن دادههای تحقیق از آزمون تی جفتشده استفاده شد. تحلیل دادههای حاصل از قیاس میانگین نمرات قبل و بعد از مداخله در هر چهار متغیر حاکی از آن است که تفاوت معنی داری در رضایت شغلی، سرسختی روانشناختی، تابآوری و انگیزه پیشرفت گروه آزمایش قبل و بعد از مداخله وجود دارد، که نشان از تأثیر مداخله آموزشی دارد.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی تحولی دریافت: 1402/4/11 | پذیرش: 1402/6/29 | انتشار الکترونیک: 1403/1/15