Abbadi M, SiahKamari R, Nosrati R, Heidari sharaf P, Tarighati Maram F. (2019). Relationship between quality of life and resiliency with marital disturbance among women teachers in Kermanshah.
Rooyesh.
8(6), 79-86.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-995-fa.html
عباسی منظر، سیاه کمری راحله، نصرتی رقیه، حیدری شرف پریسا، طریقتی مرام فاطمه. رابطه کیفیت زندگی و تاب آوری با دلزدگی زناشویی معلمان زن شهر کرمانشاه رویش روان شناسی 1398; 8 (6) :86-79
URL: http://frooyesh.ir/article-1-995-fa.html
1- دانشگاه رازی
2- دانشگاه رازی ، fattarigh13@gmail.com
چکیده: (3449 مشاهده)
ناکامی زوجها در حل اختلافات زناشویی ممکن است به اشکال گوناگونی بروز پیدا کند که هرکدام به نوبه خود میتواند سلامت روابط زناشویی را به خطر بیندازد. یکی از انواع بروز اختلافات زناشویی، پدیده دلزدگی است که زوج های بسیاری را درگیر خود میکند و از عوامل بسیاری از جمله کیفیت زندگی و تاب آوری تاثیر می پذیرد. هدف از انجام پژوهش حاضرتعیین رابطه کیفیت زندگی و تاب آوری با دلزدگی زناشویی در معلمان زن شهر کرمانشاه بود. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و نمونه شامل 180 نفر ازجامعه مذکور بود که به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت زندگی ،تاب آوری کانر ودیویدسون و مقیاس دلزدگی زناشویی پاینز و برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که بین کیفیت زندگی و تاب آوری با دلزدگی زناشویی رابطه منفی وجود دارد و کیفیت زندگی و تاب آوری توانستند دلزدگی زناشویی را پیش بینی کنند. با توجه به اینکه کیفیت زندگی و تاب آوری پیش بینی کننده های معناداری برای دلزدگی زناشویی هستند می توان با ایجاد چنین ظرفیت هایی دلزدگی زناشویی را کاهش داد.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی خانواده دریافت: 1396/9/8 | پذیرش: 1396/10/17 | انتشار الکترونیک: 1398/6/1