مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال ۹، شماره ۶ - ( شماره پیاپی ۵۱/ شهریور ۱۳۹۹ )                   سال ۹ شماره ۶ صفحات ۱۸-۱۱ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kiamarsi A, Bagheri Sheykhangafshe F, Yousefi Siahkoucheh A, Hosseinzadeh Kolesari B. (2020). Comparison of Coping Strategies with Stress and Self-Compassion in Women with and without Rheumatoid Arthritis. Rooyesh. 9(6), 11-18.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-1922-fa.html
کیامرثی آذر، باقری شیخانگفشه فرزین، یوسفی سیاکوچه عادله، حسین زاده کلسری بنفشه. مقایسه راهبردهای مقابله با استرس و شفقت به خود در زنان با و بدون آرتریت روماتوئید رویش روان شناسی ۱۳۹۹; ۹ (۶) :۱۸-۱۱

URL: http://frooyesh.ir/article-۱-۱۹۲۲-fa.html


۱- گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران.
۲- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. ، farzinbagheri73@gmail.com
۳- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده:   (۳۰۵۵ مشاهده)
هدف پژوهش حاضر مقایسه راهبردهای مقابله با استرس و شفقت به خود در زنان با و بدون آرتریت روماتوئید بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه­ای بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید شهر اردبیل در سال 1397 بودند که از بین مراجعه­کنندگان به مراکز درمانی شهر اردبیل تعداد 80 زن مبتلا به آرتریت روماتوئید و تعداد 74 زن بدون آرتریت روماتوئید به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ها از مقیاس استرس ادراک شده بیلینگز و موس (1981) و مقیاس شفقت به خود نف (2003) استفاده شد. داده­های پژوهش نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند. یافته­های حاصل از تحلیل داده­های پژوهش نشان داد که زنان با آرتریت روماتوئید در مقایسه با زنان عادی از مقابله­های شناختی و رفتاری و رفتار شفقت به خود کمتر و از مقابله­های اجتنابی بیشتری استفاده می­کردند (001/0>p). با توجه به اینکه راهبردهای مقابله با استرس و رفتار شفقت به خود در زنان مبتلا به آرتریت روماتوئید کمتر وجود دارد، این متغیرها می­توانند در پیشگیری از تشدید و عود دردهای آرتریت روماتوئیدی نقش مهمی ایفا کنند. از این رو لازم است متخصصان و روان­شناسان این حوزه بیشتر به ابعاد روان­شناختی این بیماری توجه کنند.
متن کامل [PDF 760 kb]   (۱۲۲ دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1398/10/29 | پذیرش: 1398/11/25 | انتشار الکترونیک: 1399/6/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb