مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 10، شماره 5 - ( مرداد1400/ شماره پیاپی 62 1400 )                   سال 10 شماره 5 صفحات 162-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahrajabian F, Emadi chashmi S J, Rezaei P, Ghayerin E. (2021). A review of the screening approach, brief intervention and referral in alcohol dependent patients referred to hospital emergency department with alcohol poisoning. Rooyesh. 10(5), 151-162.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-2577-fa.html
شاه رجبیان فاطمه، عمادی چاشمی سیدجواد، رضائی پرنیان، غایرین الناز. مروری بر رویکرد غربال‌گری، مداخله مختصر و ارجاع در افراد وابسته به الکل مراجعه‌کننده با مسمومیت الکل به اورژانس بیمارستان‌ها رویش روان شناسی 1400; 10 (5) :162-151

URL: http://frooyesh.ir/article-1-2577-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. ، f.shahragabian341375@gmail.com
2- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (1270 مشاهده)
در سال‌های اخیر ارقام مرتبط با مصرف الکل به‌طور روزافزونی در سطح جهانی رو به افزایش بوده است. این افزایش روز افزون به عنوان یک مشکل اساسی در سطح جهانی قلمداد می‌شود. مصرف الکل دارای عوارض جانبی بسیاری بوده و به دنبال آن آسیب‌های متنوعی را به دنبال دارد. در چندین سال گذشته، برنامه‌های مختلفی برای درمان مصرف الکل و در قالب درمان‌های دارویی و غیردارویی معرفی شده است. با وجود اینکه دارو درمانی یکی از رویکردهای رایج و اثربخش محسوب می‌شود، اما اینطور به نظر می‌رسد که این نوع درمان به تنهایی کفایت نمی‌کند و باید از سایر درمان‌هایی که ابعاد روان شناختی، روابط اجتماعی و محیطی بیماران را مدنظر قرار می‌دهند استفاده شود. یکی از مدل‌هایی که بر ایجاد انگیزه و تغییر در مراجعان مبتلا به اعتیاد به الکل تمرکز می‌کند، مدل غربال گری، مداخله مختصر و ارجاع به درمان می‌باشد. در پژوهش حاضر با یک مرور سیستماتیک بر پیشینه پژوهشی مربوط به اثر گذاری غربال گری، مداخله مختصر و ارجاع به درمان بر افراد وابسته به الکل، پایگاه‌های اطلاعاتی جهانی براساس کلیدواژه‌های مرتبط مورد بررسی قرار گرفته مقالات مرتبط غربال شدند و نتایج آن‌ها استخراج و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از این بود که غربال گری، مداخله مختصر و ارجاع به درمان باعث بهبودی مراجعه و کاهش مصرف در افراد وابسته به الکل می‌شود.  از این رو، با توجه به اثر گذاری مدل درمانی بررسی شده در بهبود کاهش مصرف و کارایی و قابلیت اجرای این مدل در اورژانس­ها می­توان بیماران با مشکلات سوء مصرف و وابستگی به الکل را به مراکز درمانی مناسب ارجاع داد.
متن کامل [PDF 773 kb]   (697 دریافت)    
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1399/11/7 | پذیرش: 1399/12/22 | انتشار الکترونیک: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb