Ebadi M, Basharpoor S, Narimani M. (2021). Distress of Marital Relationship: The Predictive Role of Positive Meta-Emotion and Machiavellianism in Married People.
Rooyesh.
10(9), 35-44.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-2879-fa.html
۱- دانشجوی دکتری روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکدۀ علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
۲- استاد روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکدۀ علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. ، basharpoor_sajjad@uma.ac.ir
۳- استاد ممتاز روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکدۀ علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
چکیده: (۱۵۹۸ مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی نقش فراهیجان مثبت و ماکیاولگرایی در پیشبینی پریشانی رابطه زناشویی در افراد متأهل شهر رشت انجامگرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیۀ متأهلین شهر رشت در تابستان 1398 تشکیلدادند که تعداد 200 نفر از آنها به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. جهت جمعآوری دادهها از سنجه خودگزارشدهی وضعیت زناشویی تاکسون ویزمن و همکاران (MTSRM) (2009)، مقیاس فراهیجان میتمنسگرابر و همکاران (MES) (2009) و فرم کوتاه مقیاس سه صفت تاریک شخصیت جانسون و وبستر (SDTPM) (2010) استفاده شد. دادههای جمعآوری شده نیز با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به وسیله نرم افزار23spss تجزیه و تحلیل شد. نتایج بهدست آمده نشانداد که فراهیجان مثبت با پریشانی رابطه زناشویی، رابطه منفی و ماکیاولگرایی با پریشانی رابطه زناشویی رابطه مثبت و معنیدار دارد (01/0>P). همچنین مجموع فراهیجان مثبت و ماکیاولگرایی 8/60 درصد واریانس پریشانی رابطه زناشویی را تبیین میکنند. نتایج این مطالعه نشان میدهد که عدم آگاهی زوجین نسبت به ویژگیهای شخصیتی و هیجانی خود میتوانند عامل خطری برای پریشانی زناشویی باشد، بنابراین با برگزاری کارگاههای آموزشی برای زوجین میتوان از شدت پریشانی زناشویی کاست.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی خانواده دریافت: 1400/2/28 | پذیرش: 1400/3/13 | انتشار الکترونیک: 1400/9/10