Karimi P, Askarian M, Azadyekta M. (2022). Qualitative Analysis of Nurses’ Psychological Changes and Coping Strategies by it in During of the Corona Using Grounded Theory.
Rooyesh.
11(9), 57-68.
URL:
http://frooyesh.ir/article-1-3767-fa.html
کریمی پریسا، عسکریان مهناز، آزادیکتا مهرناز. تحلیل کیفی تغییرات روانی پرستاران و راهبردهای مقابله با آن در دوره کرونا با استفاده از نظریه برخاسته از داده رویش روان شناسی 1401; 11 (9) :68-57
URL: http://frooyesh.ir/article-1-3767-fa.html
1- دانشجوی دکتری سنجش و اندازه گیری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران.
2- استادیار روانشناسی کودکان استثنایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، آشتیان، ایران. ، askarian.mahnaz@gmail.com
3- دانشیار روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.
چکیده: (1001 مشاهده)
هدف پژوهش حاضر تحلیل کیفی تغییرات روانی پرستاران و راهبردهای مقابله با آن در دوران کرونا با استفاده از نظریه برخاسته از داده بود. به روش نمونهگیری هدفمند و تا زمان اشباع نظری 15 نفر از پرستاران بیمارستانهای کرونایی شهر تهران در این پژوهش شرکت کردند. جهت جمعآوری دادهها از مصاحبه نیمهساختارمند بهره گرفته شد که مدت زمان کلی آن 375 دقیقه بود. دادهها از 10 بهمن تا 10 اسفند سال 1400 جمعآوری و روش تحلیل دادهها، براساس نظریه برخاسته از داده (گراندد تئوری) بود. یافتهها نشان داد تغییرات روانی پرستاران و راهبردهای مقابله با آن در دوره کرونا چهار دسته هیجانهای منفی، هیجانهای مثبت، راهبردهای مقابلهای و پیامدها، 143 کد باز را پوشش میدهند. براساس یافتهها در هیجانهای منفی بیشترین تکرار برای کد استرس و فشار کاری، هیجانهای مثبت برای ترخیص بیماران بهبود یافته، در راهبردهای مقابلهای برای شستشو و ضدعفونیهای مکرر دستها و تجهیزات، رعایت پروتکلهای بهداشتی به طور مداوم و ارائه آموزشهای لازم در مورد ویروس به پرستاران و پیامدها برای آشنایی با بیماری و شناخت کامل بیماری کرونا بوده است. بنابراین توجه به متغیرهای ذکر شده در مراکز هدف، در راستای بهبود وضعیت در دوران پساکرونا توصیه میشود تا به افراد کمک شود تا سریعاً سازگار شوند.
نوع مقاله:
کیفی |
موضوع مقاله:
روانشناسی اجتماعی دریافت: 1401/1/25 | پذیرش: 1401/2/28 | انتشار الکترونیک: 1401/9/10