هدف: در این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تجربههای پیشین یادگیری بر یادگیریهای بعدی( نقش تجربههای قبلی در انتقال یادگیری) ، به مقایسه سرعت یادگیری ماز در موشهای با و بدون تجربه یادگیری ماز پرداخته شد.
روش: طرح پژوهشی مورد استفاده از نوع آزمایشی (طرح پس آزمون با گروه کنترل) بود. جامعه شامل کلیه موشهای صحرایی با حجم نمونه 14 بودند که در دوگروه 7 تایی آزمایش و گواه مورد بررسی قرارگرفتند. آزمایش در دو مرحله اجرا شد، در مرحله اول، موش های گروه آزمایش در مازهای شماره 1 تا 8 به کسب تجربه یادگیری پرداختند درحالی که گروه گواه این 8 ماز را تجربه نکردند. در مرحله دوم، هر دو گروه آزمایش و گواه در مازهای شماره 9 تا 12 به کسب تجربه یادگیری پرداختند. سپس سرعت یادگیری(کاهش یافتن تعداد خطاها برای رسیدن به هدف) هر دو گروه آزمایش و گواه در ماز های شماره 9 تا 12مقایسه شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که، موشهای دارای تجربه یادگیری، سرعت یادگیری بالاتری از موشهای بدون تجربه دارند و با افزایش تعداد تجربههای ماز، مازهای جدید با تعداد خطاهای کمتری آموخته میشوند.
نتیجهگیری: نتیجه پژوهش نشان داد که داشتن تجربههای پیشین(قبلی) با یک موقعیت یا یک محرک، عملکرد و انتقال یادگیری را در موقعیتهای جدید تحت تأثیر قرار میدهند. به نحوی که سرعت یادگیری و انتقال یادگیری در موقعیتهای جدید تسهیل مییابد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |