مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 7، شماره 5 - ( تابستان1397، مردادماه، شماره5، شماره پیاپی26 1397 )                   سال 7 شماره 5 صفحات 146-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

salehzadeh einabad Z, khalili E, mojtahedzadeh M, nainian M. Investigation of the relationship among acceptance, control, avoidance and anxiety and gender differences in anxiety . Rooyesh 2018; 7 (5) :129-146
URL: http://frooyesh.ir/article-1-390-fa.html
صالح زاده عین آباد زهرا، خلیلی الهه، مجتهدزاده مهشید، نایینیان محمدرضا. بررسی رابطه بین انعطاف‌پذیری روانشناختی، کنترل، اجتناب و اضطراب و تفاوت‌های جنسیتی در اضطراب. رویش روان شناسی. 1397; 7 (5) :129-146

URL: http://frooyesh.ir/article-1-390-fa.html


1- دانشگاه شاهد ، z_salehzade@yahoo.com
2- دانشگاه شاهد
3- دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (3255 مشاهده)

زمینه و هدف: بنا­بر پژوهش­های عدیده­ای، اضطراب امری شایع در میان دانشجویان است و اثرات سوئی بر ابعاد گوناگون سلامت دارد. از دیگر سو، عوامل گوناگونی بر اضطراب اثر­گذار هستند که از آن میان می­توان به انعطاف­پذیری روانشناختی اشاره نمود. انعطاف­پذیری روانشناختی، یک عامل فراتشخیصی است که در سلامت روان نقش حائز­اهمیتی ایفا می­نماید و با بسیاری از پیامد روانشناختی مثبت مرتبط شده است. نه­تنها خلاء پژوهشی در این حوزه در جامعه­ی ایرانی وجود دارد بلکه پژوهش­ها حاکی از نقش فرهنگ در این متغیرها هستند. ازاین­رو، هدف این پژوهش، بررسی تاثیر انعطاف­پذیری روانشناختی و مولفه­های آن بر اضطراب در دانشجویان  بوده است.

روش بررسی: این­ پژوهش بر روی 210 دانشجویان دانشگاه شاهد به صورت مقطعی صورت گرفت. هم­چنین نمونه­گیری به صورت تصادفی خوشه­ای انجام گردید. آزمودنی­ها به پرسشنامه های پذیرش و عمل و اضطراب صفت اشپیلبرگر پاسخ دادند. شایان­ذکر­اینکه نتایج با استفاده از Smart-PLS2 و SPSS-23تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که رابطه چشمگیری بین  انعطاف­پذیری روانشناختی، کنترل، اجتناب و اضطراب وجود دارد. این متغیرها 46 درصد از واریانس متغیر اضطراب را پیش­بینی می­کردند. هم­چنین نقش جنسیت در اضطراب تایید نگردید.

نتیجه‌گیری: به­طور­کلی به­نظر می­رسد که انعطاف­ناپذیری روانشناختی و مولفه­های آن نقش پررنگی در سلامت دارند. ارتباط انعطاف‌پذیری روانشناختی با اضطراب بر ماهیت فراتشخیصی انعطاف‌ناپذیری روانشناختی صحه می‌گذارد. در برخی بافت‌ها رفتارهای سرکوبگرانه یا اجتنابی به عنوان نوعی راهبرد خود-محافظتی قلمداد می‌‌شوند که از فرد در برابر پیامدهای به‌ظاهر فاجعه‌آمیز محافظت می‌کنند.تلویحات نظری و بالینی یافته­ها و نیز تبیین­های مربوط به یافته­ها در مقاله ارائه شده است. 

متن کامل [PDF 656 kb]   (52 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1395/5/9 | ویرایش نهایی: 1397/4/26 | پذیرش: 1395/9/14 | انتشار الکترونیک: 1397/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb