مجله رویش روا‌ن‌شناسی از دادن گواهی‌های کاغذی معذور است. لطفا تقاضا نکنید. همه گواهی ها در صفحه شخصی کاربران موجود است.

سال 10، شماره 10 - ( دی 1400/ شماره پیاپی 67 1400 )                   سال 10 شماره 10 صفحات 250-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zangiabadi A, Besharat M A, Salehi K. (2022). How Dependency Forms in a Cotwin: A Narrative Study. Rooyesh. 10(10), 241-250.
URL: http://frooyesh.ir/article-1-2958-fa.html
زنگی آبادی عاطفه، بشارت محمد علی، صالحی کیوان. نحوه شکل گیری وابستگی در یک همشیر دوقلو: مطالعه ای روایتی رویش روان شناسی 1400; 10 (10) :250-241

URL: http://frooyesh.ir/article-1-2958-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- استاد گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، besharat@ut.ac.ir
3- استادیار گروه روش‌ها و برنامه‌‌های‌ آموزشی‌، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (1149 مشاهده)

هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی و تحلیل روایت زندگی دوقلوها با تمرکز بر نحوه شکل‌گیری وابستگی بین آن‌ها و پیامدهای آن بر جنبه‌های مختلف زندگی بود. به همین منظور در این مطالعه با یک همشیر دوقلوی دختر 26 ساله مصاحبه عمیق انجام شد. داده‌ها با استفاده از فن تحلیل مضمون، مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها با محوریت چهار مضمون"رابطه منحصر به فرد"، "در هم آمیختگی"، "فردیت"، و "آثار در هم آمیختگی"،  نحو‌ه‌ی شکل‌گیری وابستگی و درهمآمیختگی در دوقلوها، ناتوانی در جدایی و کسب فردیت و محدودیت در روابط با همسالان را آشکار نمود. دوقلوها در رابطه‌ای منحصر به فرد قرار دارند و همشیر دوقلوی خود را مهم‌ترین فرد زندگی خود می‌دانند. رابطه‌ی نزدیک و مداوم آن‌ها به حدی است که درهم‌آمیختگی هویت و شخصیت در آن‌ها شکل می‌گیرد؛ به نحوی که جدایی و تمایز، یکی از چالش‌های مهم زندگی آن‌هاست. در نهایت طبق روایت‌های برآمده از مصاحبه‌های انجام شده با یکی از  همشیرهای دوقلو، می‌توان نتیجه گرفت که وابستگی از عمده‌ترین مسائل تأثیرگذار در زندگی دوقلوهاست و در صورت بروز هر گونه افراط یا تفریط، این احتمال وجود دارد، که سلامت جسمی و روانی آن‌ها با مخاطره جدی همراه شود؛ به همین دلیل نوعی تمایل به فردیت در آن‌ها وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: روایت‌پژوهی، دوقلو، وابستگی
متن کامل [PDF 825 kb]   (14 دریافت)    
نوع مقاله: تحلیلی | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1400/3/26 | پذیرش: 1400/5/21 | انتشار الکترونیک: 1400/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی رویش روان شناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rooyesh-e-Ravanshenasi Journal(RRJ)

Designed & Developed by : Yektaweb